De verkiezing voor belangrijkste undergroundlocatie van Nederland is gesloten

Verwacht eind maart de uitslag op 3voor12

Redactie 3voor12 ,

In de maand van de underground is 3voor12 op zoek naar de belangrijkste undergroundlocatie van Nederland. Natuurlijk hebben we onze eigen favorieten, maar we laten ons graag verrassen. Daarom mocht eenieder stemmen op zijn favoriete plek. Aan het eind van de maand zal de top tien worden bekendgemaakt. Blijf deze hele maand 3voor12 in de gaten houden voor bijzondere verhalen uit de underground.

Nadat jullie twee jaar geleden Paradiso verkozen tot beste poppodium van Nederland, mogen jullie ook in de Maand van de Underground weer jullie stem laten horen! We zijn namelijk op zoek naar de belangrijkste undergroundlocatie van Nederland. Pin je vooral niet vast op genres: van duistere technokelders tot vuige punkkroegen, van avant-gardistische fabriekshallen tot gekraakte schoolpanden, alles is mogelijk. Als er maar non-mainstreammuziek te horen is, (zelf gebrouwen) biologisch bier of vage frisdranken bomvol cafeïne te koop zijn, het zweet van het plafond druipt en de inrichting Oost-Duitsland anno 1979 ademt. Dit alles letterlijk of bij wijze van spreken; je kent het soort plek wel.

Druist zo'n stembus dan niet in tegen het hele undergroundprincipe? Nou, het gaat ons in deze niet om "de meeste stemmen gelden". We zijn niet op zoek naar de Ziggo Dome van de underground. Het is eerder een ideeënbus: wij zijn benieuwd naar de clubs, cafés en kelders waar je nooit van gehoord zou hebben als je er niet om de hoek woont. Het gaat dan ook meer om de passie waarmee jij je favoriete honk omschrijft, dan om een bepaalde hoeveelheid inzendingen. 

Stem nu!
De verkiezing is inmiddels gesloten, de redactie van 3voor12 zal uit alle reacties een top tien samenstellen. Van de mooiste reacties publiceren wij aan het eind van de maand een bloemlezing - de motivatie is dus het allerbelangrijkst!