LL16: Warhola zwelgt in modieuze vorm

Maar de inhoud is ver te zoeken

Tekst Menno Visser, foto's Jelmer de Haas ,

Oscar & The Wolf, Bazart, Tsar B, Warhola, de Belgen op Lowlands tappen tegenwoordig uit het elektronische slowpop vaatje. Geen wonder dat ze wat op elkaar lijken, want Warhola frontman Oliver Symons is ook actief in Bazart en produceerde zangeres Tsar B. Warhola is een band die alweer twee jaar geleden de roemruchte Belgische talentenwedstrijd Humo’s Rock Rally won. Maar pas dit voorjaar kwamen ze met hun eerste ep, Aura. Niet overhaasten staat hoog in het vaandel van de jonge Antwerpse band.

Het concert: Warhola, Lowlands X-Ray, zondag 21 augustus 2016

Elektronische r&b, modieus...
Inderdaad, vette synths, die hoorbaar zijn tot ver buiten de X-Ray. Ook als je het niet zou weten, dan kom je er al snel achter dat dit Belgen zouden moeten zijn. Het past precies in het plaatje van Oscar & The Wolf. Alleen nog meer modieus gejengel tegen een nodeloze brij van synthesizers. Twee drummers, die zo’n beetje elkaar herhalen. En dan zanger Symons, die met zijn falsetto probeert de boel te overstemmen, af en toe geholpen door een autotune effect op zijn stem. Wat een feest.

Zomaar een cover van Drake’s 'Hold On We’re Going Home', toe maar...
Oei, die gaat in de race voor de slechtste cover van het festival. Schel gespeeld, volledig de pointe missend. Behalve dan dat het nog meer onderstreept dat de songs van Warhola losse flodders zijn, elke richting missend. Ze zouden eens naar de coverversie van het Amerikaanse ASTR moeten luisteren. Maar dit is schrijnend.

Leuk voorprogramma van Oscar & The Wolf dan?
Daar hebben ze vroeger al eens gestaan en dat is vrij logisch. Alleen komt Symons zo rond zwabberend in de donkere X-Ray nog niet in de schaduw van de uitstraling van Oscar & The Wolfs Max Colombie. Warhola is meer vorm dan inhoud, net als hun naamgever Andy Warhol. Zonder sterke liedjes is hun vijftien minuten roem snel voorbij.