Trackprimeur Haty Haty (Blaudzun & David Douglas): Run-Stop-Non-Stop-Belly-Flop

Tweede voorproefje van debuutalbum High As The Sun

Timo Pisart ,

Nieuwe muziek van Haty Haty, het samenwerkingsproject van zanger Blaudzun en producer David Douglas. Op Noorderslag speelden ze hun vierde show ooit, op 11 maart verschijnt debuutalbum High as the Sun, hier is het tweede voorproefje van dat album: Run-Stop-Non-Stop-Belly-Flop. „Het gaat over een jonge vrouw die vol zelfvertrouwen op de dansvloer staat.”

„Run-Stop-Non-Stop-Belly-Flop komt voort uit een lange ruwe jam”, aldus David Douglas. „De baspartij heb ik gesampled en door een taperecorder opgenomen waardoor het iets warmer klinkt, en vervolgens opnieuw gesampled. Ik heb destijds een lange nacht aan die track doorgewerkt, het voelde toen als een soort extatisch moment. Toen ik met Johannes in de studio zat en het liet horen was hij ook direct enthousiast. Het voelde direct als een track die we voor dit project moesten gebruiken.”  
 
Blaudzun voegt toe: „Run-Stop-Non-Stop-Belly-Flop heeft meerdere refreintjes en tekstfrasen gehad voordat het zo klonk en zo heette. Ik heb een tijdje gezocht naar een melodie en tekst die past bij de energie van de muziek, maar ook bij de energie en het zelfvertrouwen of zelfoverschatting van het vrouwelijke personage in de song. Ik bezing een jonge vrouw die vol met zelfvertrouwen op de dansvloer staat. Met haar vibes en sexy houding laat ze de wereld zien hoe volgens haar het leven en de liefde in elkaar steekt."  
 
Het album High as the Sun verschijnt op 11 maart. Bekijk hieronder de 3 On Stage-sessie van Haty Haty op Noorderslag, lees de recensie van hun show, beluister ook de eerste track High as the Sun en lees meer over de ontstaansgeschiedenis van de act.