Kanye komt naar de bioscoop

Screenings van Kanye Wests nieuwe album en modeshow in Nederlandse bioscopen

Cécile van Wijnsberge ,

Kanye zou Kanye niet zijn als hij niet een extravagante release voor zijn langverwachte nieuwe album had gepland. De nieuwe plaat, sinds gisteren WAVES geheten, is voor het eerst te horen tijdens een "live evenement", waarvan zijn derde Yeezy-modeshow ook onderdeel uit zal maken. Dit alles vindt natuurlijk plaats in het überhippe New York, maar ook in Nederland kunnen fans meegenieten via live screenings in Pathé-bioscopen. Roosmarijn belde in 3voor12 Radio met Pathé: "Van een beetje naaktheid kijken wij niet op."

Gisteren maakte Kanye West nog flinke wijzigingen aan de titel en tracklist van wat hij op Twitter nu al "the best album of life" noemt, maar vandaag was er eindelijk het verlossende woord: WAVES komt eraan, en snel ook. Maar niet zonder bombarie natuurlijk. De releaseshow zal plaatsvinden op 11 februari tijdens Fashion Week in het New Yorkse Madison Square Garden en vertoond worden over de hele wereld. In Nederland kan de Kanye-fan terecht in Pathé-bioscopen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam.

Wat de show precies inhoudt is nog niet bekend, maar verwacht wordt ook het derde seizoen van zijn Yeezy-modelijn... en wellicht ook naakt! Rozemarijn Westerink van Pathé heeft zich er alvast op voorbereid: "Wij hebben inderdaad te horen gekregen dat er iets van naakt in kan zitten. Kanye kennende maakt hij er altijd weer een spetterende show van vol verrassingen, dus van een beetje naaktheid kijken wij niet op."

Meer weten? Luister het fragment uit 3voor12 Radio hier: