Jameszoo tekent bij Flying Lotus-label Brainfeeder

Producer uit Den Bosch komt voor de zomer met nieuw album

Freek Verhulst ,

Jameszoo heeft getekend bij Brainfeeder, het label van avantgardehiphop producer Flying Lotus. Dat maakt de eclectische producer uit Den Bosch woensdagavond bekend op Twitter. Nog dit voorjaar brengt de Nederlander een album onder de Brainfeeder-vlag uit.

“Slechte timing”, lacht hij. In Los Angeles, waar Jameszoo gisteren draaide op een Low End Theory-avond, is het namelijk zo’n zes uur in de ochtend, maar vanuit Nederland regent het reacties nadat hij gisteravond het nieuws op Twitter bekend maakte. “Ik wist dat ik ging tekenen, maar had geen idee wanneer het naar buiten zou komen, maar toen het online stond ben ik er maar in mee gegaan.”

De laatste week werden de laatste plooien gladgestreken. “Ik wilde sowieso met m’n vriendin op vakantie, dus ik dacht: als we nou naar LA gaan, kan ik gelijk nog even met die mensen gaan zitten. De laatste week hebben we nog best wel wat werk verzet.”

Voormalig 12van3voor12-talent Jameszoo (echte naam: Mitchel van Dinther) kent Flying Lotus nog van de Red Bull Music Academy in New York, waar hij in 2012 voor werd geselecteerd. “Hij zat daar in het studioteam, dus toen hebben we even handen geschud. Daarna is het even stil geweest en ben ik op eigen houtje een album gaan maken”, vertelt Van Dinther.

“Toen ben ik gaan denken wat de beste ‘fit’ zou zijn, en daar kwam Brainfeeder uit. Ik ken ook een aantal artiesten die op het label zitten (Jameszoo werkte in 2013 samen met Flying Lotus-bassist Thundercat en draaide meermaals met The Gaslamp Killer, red.), dus heb ik de hele plaat gewoon gemaild van: ‘Ik zou het heel erg waarderen als je me hierin meehelpt.’ En toen ging het heel snel. Ze zeiden eigenlijk gelijk: ‘Let’s go!’ Ik heb ook nul revisies hoeven te doen. Ik stond eigenlijk op het punt bij een ander label te tekenen, maar toen gingen zij in één keer overstag.”

Dat album is dus al helemaal af en gaat ‘in ieder geval voor de zomer’ wereldwijd worden uitgebracht. “En tot die tijd ga ik vooral een goeie show voorbereiden.”