ESNS16: The Brahms verdienen een plakplaatje van de juf

Radiovriendelijke indiepop vol tropische accenten

Menno Visser ,

Noorderslag wordt langzamerhand een concurrentieslag tussen ’s lands popacademies. Met kleurrijke folders bieden ze tegen elkaar op hoeveel van hun studenten wel niet de weg naar het Noorderslagpodium hebben kunnen vinden. The Brahms horen tot de eregalerij van de Utrechtse Herman Brood Academie.

Met hun uiterst radiovriendelijke indiepop vol tropische accenten hadden The Brahms al een enorme airplayhit: 'Golden, We Are Golden, We Are Rebels', je zingt en hupst het vast zo mee. Landelijk succes, en dat terwijl ze pas in maart hun tweede ep uitbrengen. Vanavond valt hen de moeilijk bespeelbare entreehal ten deel. Maar ze kwijten zich met verve van hun taak. op detailniveau perfect: geen stiltes tussen de nummers laten vallen en een professionele buiging na afloop. Prima ingespeeld in de Popronde, en goed opgelet op school.

Staat de naam wel op het drumstel?
Uiteraard, aan alles is gedacht, ze hebben zelfs een houten stellage met de bandnaam inclusief gestileerde A. En de klassieke opkomstmuziek is ongetwijfeld van grote broer Brahms.

Kunnen ze nog meer dan Vampire Weekend-imitaties?
Jazeker, we noteren de Major Lazer-cover 'Lean On' en een nieuw nummer Shoulder Blades met acapellazang in het begin. Net op het moment in de set dat het allemaal te eenvormig dreigt te worden.

En waarom was het dan toch geen tien met een griffel?
Als je auto vies is, kun je naar de wasstraat, en dan glimt hij weer pico bello. Je kunt hem ook door de buurjongen laten wassen. Dan zit er vast nog wel een vogelpoepje op de voorruit, maar dat is wel zo charmant.