ESNS16: The Homesick speelt zichzelf over de kop

Hoogtepunten in een set die nog beter kan

Wymer Praamstra ,

De extreem actieve Elias Elgersma en Jaap van der Velde maakten vorig jaar nog indruk op Noorderslag als Yuko Yuko. Dit jaar spelen ze in de Kelder met hun andere project The Homesick. De piepjonge Friezen hebben al een paar korte Eurosonic nachten achter de rug.

Je kunt je afvragen hoe handig het is om op zo’n beetje elk onofficieel feestje tijdens Eurosonic te spelen met één van de twee bands. Bleekjes en met wat holle ogen staan de drie broekjes op het podium. Hoewel noise-pop aan alle kanten hoort te rammelen hangt alles vanavond wel erg losjes aan elkaar. Later gaat het beter, maar in begin van de set spelen ze wel erg langs elkaar heen. De onlangs uitgebrachte single 'Boys' knalt er gelukkig wel goed uit en laat meteen de potentie van de drie horen. Het fantastisch basloopje bepaalt het tempo en lijmt als het ware de boel aan elkaar waarna in het refrein alle remmen los gaan, inclusief schreeuwzang van de twee vooraan. Grappige voetnoot: deze jongens wonen nog bij hun ouders thuis.

Hoe vaak werd er ‘Dokkum!’ geschreeuwd?
Een keer of tien.

Speelden ze nog nummers van hun EP?
Nee, alleen maar nieuw werk wat ongetwijfeld binnenkort ergens online of op Subroutine gaat verschijnen. Zonde natuurlijk, maar ze tonen ook wel weer lef door niet voor de makkelijke weg te kiezen.

Ga je beter spelen van drie dagen bier drinken en weinig slapen?
Nee dus.