BKS16: Sevn Alias voor volwassenen

Minder kids, (bijna) net zo veel feest

Sjoerd Huismans ,

Spannende keuze: tussen de IDM van Koreless en de afterparty van Jameszoo programmeert Best Kept Secret rapper Sevn Alias. Vorige week maakte hij veel indruk op het vierde podium van Pinkpop, pal voor Paul McCartney. Op Best Kept Secret zijn het niet zozeer de kids maar meer de nachttijgers die voor hem blijven.

Sevn Alias (19) laat lang op zich wachten: zijn dj (bleekjes, te grote pet) heeft er al meerdere van Sevns eigen hits uitgegooid voordat de laatste op het podium verschijnt. Het was het wachten meer dan waard: vanaf dat hij er staat, is het meteen aan. Hits ‘Ma3lish’ en ‘Kifesh’ komen al snel voorbij en verder presenteert Sevn veel tracks van z’n nieuwe mixtape TwentyFourSevn 3: ‘Summer 16’ is daarvan de grootste banger, maar op de dancehall-beat van ‘Fasta’ wordt het allerhardst gefeest. ‘Mandem’ doet daar weinig voor onder: trots kondigt Sevn aan dat de track op een prestigieuze grime-playlist is gekomen. Het is te begrijpen waarom: Sevn en sidekick Jairzinho schakelen twee tandjes op en ratelen hun verses eruit naar goed Londens voorbeeld.

Klinkt goed. Maar waarom draaide die dj een kwartier lang de tijd vol?
Op een hiphopfestival leidt zulks natuurlijk alleen maar tot meer anticipatie, maar hier is het risico groot dat je je publiek na een kwartier wegjaagt. Een artiest als Stormzy begrijpt dat: dit seizoen doet hij alleen popfestivals, waarbij hij zijn tijd volmaakt en zijn nummers afmaakt. Dat zou toch wel verstandig zijn voor Sevn op een festival als BKS.

Meer hits dan maar!
Yep. Sevn brengt ze in een soort toegift, met ‘Mandela’ van SBMG en ‘Laat Niet Los’ van zijn Rotterdam Airlines-kompaan Jairzinho, die ook vanavond naast hem op het podium staat.

Is het zo legendarisch als op Pinkpop?
Nee. Niet dat Sevn minder aan het vlammen is dan in Landgraaf. Maar een stiekem schoolfeestje met jonge kids die hun ouders bij Macca hebben achtergelaten, valt natuurlijk moeilijk te overtreffen. En toch doet de negentienjarige Sevn Alias het uitstekend op de after van grotemensenfestival Best Kept Secret, waar evenmin een echt hiphop-minded publiek rondloopt. Die jongen heeft een grote toekomst voor zich.