BKS16: Antal verslikt zich in de groeistuip van Best Kept Secret

Een half uur pure 70s latin tot de cdj’s arriveren

Atze de Vrieze ,

Allemachtig, wat is Stage Three groot geworden! Van een schattig tentje is het nu een loods met indrukwekkend licht. We wisten al dat er dit weekend zo’n 8.000 mensen meer op het terrein zouden komen dan vorig jaar, maar dit is het bewijs dat dat geen bluf was: Best Kept Secret schaalt op. En meer dan ooit duiken we de nacht in, vanavond met Antal.

Antal, eigenaar van Rush Hour, befaamd selector, liefhebber van grooves uit alle landen van de wereld. Hij is net terug uit Brazilië, voor zijn jaarlijkse strooptocht langs de achterkamertjes van de Zuid-Amerikaanse muziek. Dat is het mooie van Antal: hij draait geen hits, hij draait waar zijn hart van vol is en waar zijn platenkoffer van overloopt. Nu na de gestripte down tempo techno van Palmbomen II zitten we ineens midden in een half uur ouderwetse latin met schetterende blazers. Mooi, bijzondere muziek, alleen… zit zo’n grote tent als deze daar wel op te wachten? Na een half uur besluit Antal van niet en gooit hij het roer van de ene op de andere plaat om: ineens zitten we midden in de boogie disco, laat hij de bas klappen en de diva’s gillen. In de anderhalf uur die volgen gaan we langs Don Armando’s ´Deputy Of Love´ naar Joey Beltram’s ´Energy Flash´ tot aan Womack & Womack’s ´Teardrops´.

Heb je Antal’s Instagram gezien?
Nee, eerlijk gezegd niet. Wacht, even kijken. Oh schitterend: ´About to go on at bestkeptsecret festival... Hope they bring cdjs in time... Room is bigger than i thought and only brought 70ties latin records... Ahhhhhh....´ Ha, dus vandaar die paniek van geluidsmensen die maar in de weer waren met apparatuur. Dit verandert het beeld van zo’n set natuurlijk totaal. Hier stond een fijproevers-dj die ten prooi viel aan de groeistuip van dit festival.

Heb je dit comment gezien? ´The whitest festival and you bring only 70s Latin haha. Lovit´
Ja, dat is natuurlijk ook wel heel grappig. En dapper. Het is zo, de doelgroep voor 70s latin op dit festival is naar schatting 20 mensen. Des te stoerder dat ie het wilde proberen. Voor disco zijn de heupen wel los genoeg.

Maar is de langere nacht in zijn algemeenheid een succes?
Ja, zeker wel, want opvallend genoeg draait Antal zijn tent zeker niet leeg, terwijl verderop in Stage Five de lichten nog fel knipperen. Toch grappig dat Best Kept Secret nu officieel Down The Rabbit Hole voorbij lijkt te steken als het om nachtprogramma gaat, terwijl Best Kept daar in beginsel niets van moest weten en Rabbit Hole er juist prat op ging. Voorbij steken in uren althans, want bij Mojo weten ze nog altijd een stuk beter hoe je de dag soepel over kunt laten lopen in de nacht.