Muziekredacteur Hanna Vink vertrekt bij DWDD

Opvolger Jessica van Amerongen komt uit eigen kring

Atze de Vrieze ,

Hanna Vink vertrekt bij De Wereld Draait Door. De Amsterdamse was sinds 2011 verantwoordelijk voor de invulling van de muziekitems bij het populaire tv-programma, waaronder de befaamde 1 minuut. In die hoedanigheid werd ze gezien als een van de belangrijkste poortwachters voor Nederlands muziektalent. Haar opvolger heet Jessica van Amerongen.

In 2011 volgde Hanna Vink Shirien Elsaid op, die de rol van muziekredacteur drie jaar had vervuld. Vink kreeg vervolgens veel erkenning voor de muzikale invulling van het programma, wat naast de korte optredens (de bekende ‘minuut’) ook de jaarlijks gekozen huisbands omhelsde, en populaire items als DWDD Recordings en Guilty Pleasures. Naast het programma ontstonden ook spin-offs als DWDD Recordings avonden in de Melkweg en het DWDD Festival, waar een aantal vaste gasten van het programma optraden. Vink koos o.a. The Kik, Typhoon en Lucas Hamming als huisband. Op Noorderslag 2012 werd DWDD Recordings bekroond met de Pop Media Prijs.

Opvolger Jessica van Amerongen komt uit eigen kring. De nieuwe muziekchef werkte de afgelopen vier jaar aan de offline spin-offs van het programma. Wat Hanna Vink na haar vijf jaren DWDD gaat doen is niet bekend.