ADE16: Het Beste van 120 uur liveblog

Klaas Bakker ,

-

Openingsdebat, dinsdagavond 20:30 uur
De sluiting van de Londense nachtclub Fabric is tijdens ADE nog steeds onderwerp van gesprek. Promotiemedewerker Andrew Blackett zet tijdens het openingsdebat uiteen waarom de club werd gesloten. “De sluiting draaide om het verplaatsen van statistieken, niet het oplossen van het probleem.” De club leverde 81 drugsdealers uit aan de politie, waarvan er maar één werd veroordeeld. Nachtburgemeester van Amsterdam Mirik Milan brengt opnieuw het succesverhaal van Amsterdam voor het voetlicht: “We werken nauw samen met de gemeente en stadsdelen. Steden moeten zien dat nachtcultuur belangrijk is voor de stad, in plaats van een bron van problemen.”

For all the seasoned School dancers and new visitors in the months to come - here's a detailed map of our club and subsequent building, courtesy of Jan Rothuizen.

Geplaatst door De School op woensdag 19 oktober 2016

23:42 uur: Hunee x bramen x Floating Points x Four Tet
Hunee heeft met een bakje verse bramen plaats genomen naast Floating Points en Four Tet in de dj booth. Het is ook wel een avond waar je dicht genoeg op wilt staan om de labels van de 7 inches te kunnen lezen. We zitten in een funk-blokje met James Browns Mind Power. Four Tet signeert nog even een plaat.

1:35 uur: Oldschool typen in Claire
Typemachines, bestaan die nog? Wat doe je als je even hangt in de smaakvol ingerichte chillout van Claire? Een brief schrijven aan de nieuwe vriend die je net hebt ontmoet!

3:00 uur: Swanky Tunes van Liquido naar Sebastian Ingrosso
Wat er ook gebeurt in je leven, vermijd het Russische dj-trio Swanky Tunes. De heren krijgen het voor elkaar om in een onmogelijke mix van tien minuten van Liquido's Narcotic naar een pompende Sebastian Ingrosso's Darkriver te gaan en via Seven Nation Army richting Waves van de mannen zelf om vervolgens doodleuk een mix van Oasis' Wonderwall met Major Lazer's Lean On te laten overlopen in wat de meest lompe track van de avond zal zijn, Rock The Party van ene Jauz & Ephward. Overigens, terwijl je dit leest komt R.E.M.'s Losing My Religion ook nog voorbij. In een mix waar niemand op zit te wachten.

4:05 uur: Mr. Ties met Disco Dolly knallers 
Ondertussen heeft Move D de beurt doorgegeven aan Mr. Ties. Zonder gêne draait Ties het geluid weg en start opnieuw met een aantal flinke disco-knallers. Echt werken doet het niet, want geen enkele plaat loopt netjes in elkaar over, draaien aan die effectknoppen helpt daar niet bij en het valt zelfs verschillende keren stil. Hoe hard Ties ook zijn best doet: de garderobe is al snel drukker dan de zaal van Disco Dolly.

13:18 uur: Kwartfinale! met sliding
Kwartfinale RA Cup, Dixon's Allstars tegen Jackmasters Numbers: 2-1. Enige gele kaart voor een bloedfanatieke Dixon die het voor elkaar kreeg in de zaal een sliding te maken.

Secret Cinema en Sanguiliano halen er een kwartier voor sluitingstijd nog even de sloopkogel door Mary Go Wild. Met tracks als Corpus Delicti (Blawan remix) wordt de kelder0rave in stijl afgesloten. Nu is het genieten van de laatste platen, want op enig moment gaan die lichten toch echt aan!

OMEGOT techno greatness vanavond in de show! @kolschofficial en @jorisvoorn op #3fm! (En vlekken in mijn shirt 💩)

A photo posted by Roosmarijn Reijmer (@roosmarijn) on

00:41 uur: Drugs vs eerlijkheid @ Radion
"Heb je drugs bij je?" Nog geen portier gezien die het zo indringend vraagt als die van Radion. "Heb geen echt geen drugs bij je? Ook geen verdovende middelen? Ik vraag het je nog één keer, en daarna hangt het van je eerlijkheid af of je binnen komt."

2:00 uur: Bouw je eigen podium @Mediahaven
Altijd al je eigen stage willen bouwen? Mediahaven is zo attent geweest om bouwtekeningen  achter te laten in Studio 2, zonder beveiliging in de buurt. No problem.

02:19 uur: Niemand zin in Moscoman beneden?
Niemand van al die gezellige mensen boven in Radion heeft interesse in Moscoman beneden. De Israeliër brengt spaghetti western house met een echt bandje. Het lijkt eigenlijk amper nog op dat mooie debuutalbum van hem, maar het is funky en cool.

ADE vibes

Een foto die door john_talabot is geplaatst op

16:05 uur: Ik voel een afstand...
In het eerste uur op Life & Death zou DJ Tennis alle bezoekers in de tent persoonlijk een hand hebben kunnen geven, ware het niet dat er een gat van een meter of tien tussen beide zit. De uitverkochte Thuishaven is nog verre van aan.

18:44 uur:  Wakey wakey!
Snel! Wakker worden! Maceo Plex begint zo onder het Rijksmuseum!

19:04 uur: Sweater
Maceo Plex fan Wijnand is zo blij dat ie naar binnen mag dat ie speciaal zijn Nachtwacht trui aan gedaan heeft.