Primeur! Nieuwe video John Coffey - Son

Groots festivalseizoen samengevat in vier minuten

Menno de Meester ,

Wat een zomer was het voor John Coffey. De band tourde uitgebreid door Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Hun seizoen wordt bekroond met de nominatie voor de 3voor12 Award. Natuurlijk vingen ze een biertje op Pinkpop, maar er is zoveel meer gebeurd. Drummer Carsten Brunsveld vertelt over de festivalzomer en een nachtelijke file uit de hel.

Over welke Son gaat het nummer eigenlijk? "Het liedje gaat over een vader die zijn zoon vertelt: alle lessen over het leven die ik je gegeven heb, weet ik zelf ook niet zeker. Dat wordt niet expliciet in de tekst benoemd."

Waarom past er bij dit nummer juist een goede tour video? "Absoluut 100% helemaal niet. Wij vinden niet dat in de video een link moet worden gelegd met waar het liedje overgaat. Vaak wordt de clip dan enorm prekerig, dan wordt geprobeerd een onderwerp op de clip te drukken. Vaak wordt dan de plank misgeslagen. Daar houden we niet van. Dat kun je ook zien in de andere videoclips: Broke Neck gaat over medische missers, en wat zie je in de clip? Twee twerkende mannen."

Niels Bourgonje, een goede vriend van de band was mee op tour. "Hij is cameraman en editor. Hij heeft behoorlijk wat festivals deze zomer meegepikt. We wilden verslag doen van de festivals omdat er nogal wat grote tussenzaten. We hebben grote festivals gedaan in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Konden we er meteen een mooie videoclip van maken."

Het vangen van het biertje zit er niet in, maar wel een verwijzing. Drie mannen staan vooraan. Een laat een bordje zien met "You owe us beer". "Dat was niet heel bewust. Iedereen kent het filmpje toch al, om het er nou weer in te stoppen..."

Het was niet alleen maar feest voor John Coffey. "We konden niet heel lang op Dour blijven want we moesten naar een festival in Oostenrijk. Toen kwamen we in een zarte zaterdag terecht. De rit zou 8 uur duren, dat werd uiteindelijk 18 uur. We hebben de hele nacht moeten doortrekken. 10 km voor ons hotel, bij de Duits-Oostenrijkse grens, kwamen we in de file terecht. Daar stond iedereen gewoon stil, er gebeurde niets. Daar hebben we drie uur in gestaan. We gingen gewoon over de weg lopen, sigaretje roken met de andere mensen die stil stonden. Midden in de nacht. Bizar."