Fresku: “Wie weet nog dit jaar een nieuwe EP”

Eindhovense rapper al weer de studio in

Sjoerd Huismans ,

Fresku had dinsdagavond een nieuwtje in 3voor12 Radio: hij is al weer aan een nieuwe EP bezig, die “wie weet” nog dit jaar uitkomt. “Ik zit nu in een goede flow, dus wil meteen doorpakken.” De rapper ging ook in op de 3voor12 Award, waarvoor Roosmarijn hem eigenlijk belde. Stel dat zijn eigen album niet meedoet, dan zou Fresku de plaat van Ronnie Flex laten winnen. “Hij is de Kanye van Nederland.”

Fresku: “Ik zit al weer in de studio, ik ben gewoon doorgegaan. Ik zit nu in een goede flow, dus wil meteen doorpakken. Ik wil er nog niet teveel over  weggeven, maar er komt nog een EP’tje aan. Wie weet nog dit jaar ja. Tja, we maken muziek, dat is wat we doen. Ik wil niet meer zo stil staan als vóór Nooit Meer Terug, dat is de mentaliteit waar ik nu in zit.”

3voor12 Award
Fresku ging ook in op zijn eigen kansen op de 3voor12 Award, het is zijn derde nominatie. “Drie keer is scheepsrecht, toch?” En wie zou hij zelf nomineren? “Ik zeg meteen Ronnie Flex, ik heb hem in de studio gezien, hij is zo’n talent, en ik mocht hem meteen als persoon. Zijn creativiteit en nuchtere karakter, ik hou ervan. Muzikaal heb ik hem ook hoog zitten. Ja, ik noemde hem de Kanye West van Nederland. Dat slaat niet eens per se op zijn muziek.” Fresku doelt meer op de reacties die Ronnie Flex oproept: “Of je vindt hem een vage gast en vindt hem maar gek, of je vindt hem geniaal.” 

Welk internationaal rapkanon zou hij dan zelf zijn? “Ik vind het moeilijk, de ‘iets Amerikaans van Nederland’. We zijn allemaal Nederlandse artiesten en proberen hier iets bijzonders te doen. Dus wie is Fresku? Gewoon Roy uit Eindhoven, haha.”