Kensington cancelt festivalshows wegens stemproblemen Eloi

Rockband leegt agenda in mei om de stem van zanger Eloi Youssef niet te forceren

Redactie 3voor12 ,

Wegens stemproblemen van zanger Eloi Youssef cancelt Kensington alle shows die de band in mei had staan, zo liet de band vanochtend weten. Op doktersadvies zeggen ze de shows af van vandaag op Dauwpop en later deze maand op Oerrock en Muziekweekend Pesse. "We vinden het heel vervelend, we doen niets liever dan spelen, maar gezondheid gaat boven alles", reageert de band op Instagram.

"Voor het eerst in onze carrière moeten we een paar shows afzeggen", zo vertelde Casper Starreveld van Kensington vanochtend op 3FM. "We moeten gewoon erger voorkomen. Als hij heel erg forceert, gaat het misschien nog, maar dat hebben we eigenlijk al te lang gedaan. Daarom moeten we even volwassen zijn en zeggen - tegen onze natuur in - we doen even niks." 

Het is een vervelende tegenslag voor de band die zich juist opmaakt voor hun meest succesvolle zomer ooit, met bijna 30 festivalshows in juni, juli en augustus. Ze staan onder andere groot op de affiches van Pinkpop, Indian Summer en Concert at SEA en hebben voor het najaar ook nog eens tweemaal de Ziggo Dome uitverkocht. Of de stemproblemen van Eloi ook consequenties gaan hebben voor de rest van de tour is nog onduidelijk. "Superbalen", reageert ook manager Cedric Muyres. "We hebben de hele agenda in mei leeggeveegd zodat Eloi zo snel mogelijk kan herstellen. Als hij deze shows alsnog had gedaan en geforceerd, dan had hij mogelijk zijn stem nog veel meer schade aangedaan."