GANZ in de VS: een zwart-witdagboek

"Weinig geslapen, koffers ingepakt en onderweg naar Seattle"

Jordy Saämena (GANZ) ,

Hollandse Nieuwe van de Maand GANZ tourt momenteel door de Verenigde Staten en houdt voor 3voor12 een tourdagboek bij met arty zwart-witfoto's. Amsterdammer Jordy Saämena gaat al een tijdje lekker met eigen producties en vooral remixes, dus werd het wel eens tijd om het aan de andere kant van de Atlantische Oceaan te gaan proberen. Hij draait onder meer op SXSW en het Miami Winter Music Conference. "Dit wordt de eerste keer in Amerika ja. Eindelijk. Dit is waar ik vanaf het begin dat ik muziek maakte over gedroomd heb", zei de producer eerder tegen 3voor12.

11 maart ~ de dag van officieel geen appartement in Amsterdam meer hebben, en de dag dat ik eindelijk naar Amerika mag. Yay 🐥🇺🇸

Eindelijk naar 13 uur vliegen aangekomen in Portland, waar ik meteen diezelfde avond m'n eerste show ga doen.

12 maart ~ Zolang ik in een korte broek kan lopen is het voor mij allemaal goed (15 graden en onderweg naar San Francisco )❤️. Tweede show van de tour in San Francisco.

 Tweede show van de tour in San Francisco.

13 maart ~ Gruwelijk uitzicht om mee wakker te worden ❤️. Weinig geslapen, koffers ingepakt en onderweg naar Seattle 🇺🇸.

Ben geen NFL fan en dus nog nooit een wedstrijd echt goed gevolgd, maar toch mag ik vanavond in het stadion van de Seattle Seahawks een show doen tijdens Lucky Festival.

14 maart ~ Toch wel m'n beste vriend sinds het touren, dus hartelijk bedankt voor deze belachelijk goede uitvinding (onderweg naar Houston, Texas)

Raar maar waar ⛪️, toch wel een van de verrassendste dingen die ik ooit in een hotel heb aangetroffen.

15 maart ~ Na een vertraging van 2,5 uur uiteindelijk aangekomen in New York. Helaas niks meer van m'n dag overgehouden aangezien ik er pas laat aankwam - en daardoor veel te kapot was en het nog 1,5 uur duurde om bij het hotel te komen door alle drukte.

16 maart ~ Vandaag even de toerist uitgehangen in deze enorme stad, dus even naar plekken gegaan als Grand Central en de Brooklyn Bridge. Naderhand voor het eerst sinds ik in Amerika ben eindelijk toegekomen aan het uitwerken van nieuwe muziek. Alleen dan vanuit een koffietentje waar ik uiteindelijk 2,5 uur in alle stilte heb kunnen werken.

17 maart ~ M'n tocht als toerist weer opgepakt en richting het Central Park gegaan. Het was St. Patricks Day dus alles rond Times Square etc stond stampvol met menigte gekleed in het groen. Het zag er een beetje uit als Koninginnedag maar dan dus in het groen en met op elke hoek van de straat politie.

Er stond dus een ding op mij to-do-list dat ik niet mocht vergeten en dat was.. de nerd uithangen en dinosaurussen checken in het American Museum of Natural History (ook een beetje omdat ik Night at the Museum 1-2-3 te gruwelijke films vind). 

Verder heb ik m'n dag afgesloten met een bezoekje aan Times Square in de avonduurtjes. 's Avonds ziet het er nog indrukwekkender uit, omdat alles opgelicht wordt en je dan pas echt een indruk krijgt hoe groot het nou eigenlijk is. Helemaal als je het alleen maar op tv hebt gezien.