Concertabonnementsdienst Jukely naar Amsterdam

Voor 25 euro per maand onbeperkt naar concerten, maar welke dan?

Timo Pisart ,

Voor 25 euro per maand onbeperkt concerten bezoeken? Het moet binnenkort mogelijk worden in Amsterdam, met de concertbezoekapp Jukely. De organisatie die verder in Amerika en Londen actief is, heeft de ambitie in augustus uit te rollen in onze hoofdstad. Op hun site worden al shows vermeld van onder andere Paradiso en Melkweg, maar de concertzalen weten vooralsnog van niets.

Via een Facebook-advertentie belooft Jukely binnenkort uit te rollen in Amsterdam. De concertabonnementsdienst kost per maand 25 euro, en daarvoor kun je onbeperkt naar door de dienst geselecteerde shows. Dat doe je heel simpel door jezelf met een app via je telefoon aan te melden voor de gastenlijst. Jukely lanceerde in november 2014 als concert-app in New York en rolde al gauw uit naar een twintigtal Amerikaanse steden én Londen. De start-up wordt inmiddels al gesteund door grote investeerders van o.a. Spotify.

Nu is dus ook Amsterdam aan de beurt: de stad kent al zaalgebonden abonnementen van Paradiso (Indiestad) en de Melkweg, en een lidmaatschap op underground-optredens van Subbacultcha, maar één overkoepelende pas voor grotere shows in de gehele stad is nieuw, en dat is precies wat Jukely moet gaan bieden. Op de site van de dienst is onder het kopje Amsterdam al een flinke waslijst aan concerten te zien, waaronder George Clinton vanavond in Paradiso en Flogging Molly morgenavond in de Melkweg, naast shows in o.a. Studio 80, AIR, Sugarfactory en de North Sea Jazz Club.

Dat klinkt als een aantrekkelijk aanbod, maar het lijkt te mooi om waar te zijn. Zijn dit shows waar je als Jukely-abonnee naartoe kunt of is dit een algemene concertagenda? Sterker nog: de concertzalen zelf weten nog van niets. Floor Spapens (Paradiso) laat weten dat de poptempel nog geen concreet contact heeft met Jukely en slechts zijdelings is gecontacteerd. Ook Sugarfactory en North Sea Jazz Club melden vooralsnog niet door de dienst te zijn benaderd. Maurice van de Berkt (Melkweg) bevestigt dat de Melkweg wél in gesprek is en dat Jukely de intentie heeft om midden- of eind-augustus uit te rollen, maar dat er nog geen concrete shows zijn aangekondigd. “Wij vinden augustus wat vroeg, het zou logischer zijn om in september te beginnen met het begin van het clubseizoen. Jukely belooft wel iets groots te worden, er zitten belangrijke investeerders achter. Maar vooralsnog weten we van niets.”

Het kantoor van Jukely is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.