Hooikoorts: Placebo vervangt Sam Smith

Jonathan Jeremiah en The Last Internationale maken line-up compleet

Redactie 3voor12 ,

Het programma van Pinkpop is rond. Placebo is vandaag aangekondigd als de vervanger van Sam Smith, die eerder zijn optreden moest afzeggen wegens problemen met zijn stembanden. Ook Jonathan Jeremiah en The Last Internationale zijn aangekondigd, en daarmee is de line-up compleet. Eerder werden onder meer Pharrell, Robbie Williams, Foo Fighters, Muse, De Jeugd van Tegenwoordig en Elbow bevestigd.

20 mei:
De laatste drie namen voor Pinkpop 2015: Placebo vervangt Sam Smith, en als laatste zijn Jonathan Jeremiah en The Last Internationale aan de line-up toegevoegd.

7 mei:
Nog een bekendmaking vandaag: Sam Smith heeft zijn optreden op Pinkpop afgezegd wegens een bloeding op zijn stembanden. Ook zijn andere festival- en tourshows zijn gecancelled. Naar verwachting zal hij in juli weer kunnen optreden.

7 mei:
Vanochtend werd bij Giel op 3FM bekendgemaakt dat ook Body Count (met frontman Ice-T) te zien zal zijn op Pinkpop.

13 april:
The Deaf komt naar Pinkpop, zo wordt bij Giel bekendgemaakt.

25 maart:
Nog een reeks nieuwe namen. Headliners kun je het bepaald niet noemen, maar misschien zit er een leuke ontdekking tussen? Frank Turner and the Sleeping Souls, Shaka Ponk, Gaz Coombes, Coasts, Lonely The Brave, Aurora, Causes, Twin Atlantic, Peace.

25 februari:
De persconferentie is afgelopen. Een groot deel van de Pinkpop line-up is nu bekend, maar er komen naar verwachting nog zo'n twaalf acts bij: vijf voor de vrijdag, vier op zaterdag en drie op zondag.

13:40
Pinkpop mag dit jaar alle dagen een uur langer doorgaan, bevestigt Jan Smeets. Dat maakt de set van Avicii als afsluiter van de 3FM Stage op zaterdag bijvoorbeeld mogelijk. Ook belangrijk: de bierprijs gaat niet verder omhoog. Pinkpop nog niet bezig met early bird tickets voor trouwe honden, zoals bijvoorbeeld Lowlands. 

13:30
James Bay "hoog op de lijst", zegt Jan Smeets. Bezig met o.a. Angus & Julia Stone, Twin Atlantic, Lonely The Brave (niet bevestigd)

13:20
Nieuwe namen: de zondag!
Zondag 14 juni:
Mainstage:
Foo Fighters
Pharrell Williams
OneRepublic
De Jeugd Van Tegenwoordig
3FM Stage:
Sam Smith
Rise Against
Counting Crows
Typhoon
Kitty, Daisy & Lewis
Tent Stage:
Fiddler's Green
Kovacs
Oscar And The Wolf
Nick Mulvey
Urbanus & De Fanfaar
Stage 4:
Willie Wartaal & Doppelgang
Ewert And The Two Dragons
Pierce Brothers

13.00
Nieuwe namen: de zaterdag!
Zaterdag 13 juni:
Mainstage:
Robbie Williams
The Script
Anouk
Dotan
The Wombats
3FM Stage:
Avicii
Kensington
Selah Sue
Tent Stage:
Eagles Of Death Metal
Sheppard
John Coffey
Magic!
Stage 4:
Joost Van Bellen
East Cameron Folkcore

12:40
Nieuwe namen: de vrijdag is bekend! 
Vrijdag 12 juni:
Mainstage:
Muse
Elbow
George Ezra
3FM Stage:
Slash Ft. Myles Kennedy & The Conspirators
Faith No More
Tent Stage
Above & Beyond
Paloma Faith
Gavin James
Jick Munro & The Amazing Laserbeams
Stage 4:
Dj’s Waxfiend & Prime Ft. Jebroer & Adje
Pop Evil

12:35
De Kunstbende wint de Jan Smeets Award 2015

24 februari
Anouk staat voor de zesde keer op Pinkpop, zo meldt dagblad Metro (dag van tevoren te lezen).

23 februari 
John Coffey bevestigde zichzelf vandaag bij DWDD voor Pinkpop 2015. Binnenkort kun je bij 3voor12 het concert dat de Utrechters in de Melkweg gaven terugzien. 

17 februari
Kovacs speelt op Pinkpop. De 12van3voor12-act bevestigt zichzelf bij DWDD. Waarom dat goed nieuws is zie je aan deze Lowlands-opname en die van de show op Noorderslag hieronder.

26 januari
Pharrell Williams, de man van N.E.R.D., Happy en Get Lucky is de verrassende toevoeging aan het Pinkpop-programma van 2015. Vorig jaar was hij al met een vrolijke greatest hits-show te zien op North Sea Jazz. Minder verrassend, maar ook zeer om naar uit te kijken is het optreden van Oscar & The Wolf. De Belgen waren volgens 3voor12 goed voor het beste concert van Eurosonic 2015. Bekijk hier de video van dat concert:

6 januari
Song van het Jaar winnaar Dotan en Rise Against zijn bevestigd. Dotan staat op zaterdag op het hoofdpodium, Rise Against een dag later op het 3FM stage.

29 december
Slash is de vierde bevestiging voor Pinkpop. De voormalige lead-gitarist van Guns N' Roses bracht dit jaar met World On Fire het derde solo-album op eigen naam uit. Hij stond in 2010 met Slash's Snakepit op Pinkpop. Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators is op vrijdag de afsluiter van de 3FM-Stage.

8 december
Robbie Williams is de derde headliner van Pinkpop 2015, zo maakte Giel Beelen vandaag op 3FM bekend. De zanger zal op zaterdag 13 juni het hoofdpodium afsluiten.

19 november
Ook de tweede headliner is bekend: Muse. De band sluit de eerste festivaldag, vrijdag 12 juni, af. Het zevende album van Muse komt volgend jaar uit. Het is al even geleden dat Muse voor het laatst in Nederland was te bewonderen: juni 2013 stond het trio in de Amsterdam ArenA voor de 2nd Law Tour.

17 november
Foo Fighters wordt als eerste naam voor Pinkpop 2015 bevestigd. De band gaat de zondag afsluiten. De organisatie heeft aangegeven dat binnenkort ook de andere headliners bekend worden gemaakt.