Le Guess Who? May Day slankt af tot One Night In Pandora

Thee Oh Sees en nog vijf acts op 23 mei

Ingmar Griffioen ,

Slecht nieuws van Le Guess Who? May Day: het kleine zusje van het Utrechtse festival wordt nog kleiner. Verbaasde de vorige editie in mei nog met acts als The War On Drugs, Future Islands, Neutral Milk Hotel en Black Lips in diverse zalen, op 23 mei staan er in totaal zes acts en allemaal in de TivoliVredenburg Pandora. Reden voor deze One Night in Pandora? "We willen ons meer concentreren op het festival zelf. Dat heeft dit jaar meer energie gekost." Het goede nieuws is dat Thee Oh Sees als headliner gestrikt is.

Le Guess Who? presenteert One Night in Pandora vindt op zaterdag 23 mei plaats met als headliner de Amerikaanse psych-/garageband Thee Oh Sees. Verder komen naar Utrecht: de psychedelische zonderling Morgan Delt, de Mauretaanse sensatie Noura Mint Seymali, US doom metalband Pallbearer, LA fuzzy psychrockers Wand en Kevin Morby (bekend van The Babies en Woods).

Wat ook meespeelt is dat het programma van de mei editie zich vaak al langer van tevoren aandiende. Zo waren headliners als Neutral Milk Hotel vaak al bevestigd voor aanvang van het hoofdfestival in november. "Nu niet, we konden er pas na het festival mee beginnen", vertelt woordvoerder Barry Spooren. "Deze november-editie heeft ook meer energie gekost dan de afgelopen jaren. En we willen toch de kwaliteit hoog houden, dus hebben we besloten ons primair op Le Guess Who? 2015 te concentreren."

Het Le Guess Who? festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevend alternatief muziekfestival. Daarvoor ontving het al een IJzeren Podiumdier voor Beste festival van 2013 en dit jaar kwamen daar op Noorderslag nog eens Podiumdieren voor Beste festival en Beste programmeur van 2014 bij. De May Day groeide sinds 2012 ook gestaag mee. De derde editie telde zo'n veertig acts op podia van Tivoli Oudegracht, De Helling, EKKO, TivoliVredenburg, Rasa en ACU. Dat wordt dus afkicken op 23 mei.

Programmeur Johan Gijsen: "We bieden met het intiemere One Night in Pandora een viering met onze fans en Thee Oh Sees; zowel een van de favorieten van het publiek als de organisatie." One Night in Pandora is op zaterdag 23 mei, de kaartverkoop is begonnen.