ESNS15: Goed verhaal Feis, jammer van de lege zaal ESNS15: Goed verhaal Feis, jammer van de lege zaal

Rotterdamse rapper overtuigt door oprechtheid

, Tim van der Steen

ESNS15: Goed verhaal Feis, jammer van de lege zaal

Rotterdamse rapper overtuigt door oprechtheid

Tim van der Steen ,

Vijf jaar geleden kondigde Feis zijn debuutplaat aan. Inmiddels is Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen uit, een verrassend eerlijk hiphopalbum. Nu komt hij zijn boodschap verkondigen op Noorderslag, voor rappers een notoir lastige plek om te staan. Benieuwd of de protegé van Winne het waar kan maken in de Oosterpoort.

HET CONCERT:

Feis, Noorderslag, Bovenzaal, zaterdag 17 januari 2015

DE ACT:

Rapper Feis uit Rotterdam, lid van hiphopcollectief Ecktuh Ecktuh. Deze protegé van Winne bracht recent zijn solodebuut bij TopNotch uit: Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen. Een serieuze hiphopplaat waar Feis lang aan heeft gewerkt, die al in 2008 was aangekondigd. Feis toont zich kwetsbaar op het album, hij heeft een verhaal te vertellen en dat is precies wat hij vandaag in de Oosterpoort komt doen. We krijgen veel materiaal van de nieuwe plaat, maar niet uitsluitend. Samen met jongens van Ecktuh Ecktuh komt onder meer Wolverine langs, de meest energieke track van de set.

HET NUMMER:

Voordat Feis het nummer inzet vraagt hij het publiek om aandacht. “Dit nummer is heel persoonlijk, ik wil graag dat jullie goed luisteren.” Loslaten is de enige oude track die Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen heeft gehaald, de andere nummers zijn veel nieuwer. Op Loslaten beschrijft hij het breken met slechte invloeden, de meest oprechte track op de plaat en mooi overgebracht in Groningen. Feis krijgt zijn stilte, hij kan zijn verhaal vertellen.

HET MOMENT:

Het moment dat “broeder van een andere moeder” Winne het podium op komt weet je eigenlijk al wat er gaat komen: Superman. De liefde spat er van af en de track is overtuigend, mooi ook dat de saxofoonpartijen live worden gespeeld. Winne die vervolgens de lof voor Feis vraagt. De grote broer met zijn hand op het hoofd van Feis, alsof hij hem zijn zegen geeft.  

HET PUBLIEK:

Niet heel veel mensen in de bovenzaal voor Feis, dat komt vaker voor bij hiphop op Noorderslag. Wie er wel is geeft hem de volle aandacht. Wanneer gevraagd om dichter bij het podium te komen gebeurt het wat aarzelend. Als de laatste noot geklonken heeft, klinkt toch een relatief hard applaus. Wie er wel bij was kon het waarderen. 

HET OORDEEL:

Feis is een goede verhalenverteller. Hij komt met een boodschap en brengt die met passie, eloquent en overtuigend, zonder bravoure. Jammer dat er zo weinig mensen waren om naar zijn verhaal te luisteren. 

DE FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12