Line-up 3voor12-podium Noorderslag 2015 bekend

Yuko Yuko, The Black Cult, Ronnie Flex, Feis, Pitto, The Miseries en zZz op 3voor12-podium in Oosterpoort

Timo Pisart ,

Vorige week maakten we de line-up van het 3voor12-podium op Eurosonic al bekend, vandaag volgt ons programma van Nederlandse evenknie Noorderslag. Yuko Yuko, The Black Cult, Ronnie Flex, Feis, Pitto, The Miseries en zZz zullen op ons podium in Oosterpoort spelen, zaterdag 17 januari tijdens het Nederlandse showcasefestival in de Oosterpoort. Even voorstellen.

Yuko Yuko

Het piepjonge Yuko Yuko was al een dampende sensatie op de Popronde met weirde, noisy popliedjes in de lijn van Deerhunter, Ariel Pink en Mac DeMarco en een oldschool VHS-randje. Geestesvader Elias Elgersma nam de liedjes op in zijn slaapkamer in Friesland, maar inmiddels reist zijn muziek de hele wereld over, en dan vooral Mexico (!).

The Black Cult

Tim Knol is al fan van deze zweterige garagerocktrio uit Grunn, dat tot vier aftikt en keihard knalt a la stadsgenoten traumahelikopter, maar bijvoorbeeld ook Ty Segall en Fidlar. Ze hebben bijzonder meebrulbare refreintjes (“I don’t want it!”) en viezige gitaarsolo’s die op de juiste momenten tot 11 gaan.

Ronnie Flex

In de categorie beloften van 2014 die nog ingelost dienden te worden: een week geleden verscheen eindelijk het debuutalbum van Ronnie Flex. De jonge rapper uit Capelle deed al mee bij Yellow Claw en Mr. Polska, schreef mee aan de eerste plaat van Gers Pardoel en scoorde een paar flinke Youtube-knallers onder eigen naam. Komend jaar zou hij zomaar naar de eredivisie door kunnen stoten.

Feis

Nog een veelbelovende rapper die nota bene morgen zijn debuutalbum Hard van Buiten, Gebroken van Binnen aflevert: Feis, uit het Ecktuh Ecktuh-team. Zo ver als Ronnie Flex is hij nog niet, maar zijn oprechte pokoes zijn bijzonder toegankelijk en bevatten features van onder andere Winne, Lexcouper en Ronnie Flex.

Pitto

Al jaren is Geurt Kersjes alias Pitto een bekend gezicht in de Nederlandse scene, en dan voornamelijk als dj, producer en de man achter Stekker. Op Noorderslag gaat hij zich zowaar presenteren als nadrukkelijke liveartiest. Kortom: met band en met liedjes.

The Miseries

Precies honderd seconden telt de debuutsingle Skintflint van The Miseries, het fantastische garagerockbandje van Tim Knol. Daarmee gaat hij een héle andere kant op dan zijn toch wat traditionele solowerk: hij speelt liedjes over drugs en drankgelach, en met een serieuze punk-swagger. Het lijkt hem menens met deze groep, hun show op Into The Great Wide Open was fantastisch en in maart 2015 moet er een heus debuutalbum komen bij Excelsior.

zZz

Het meest angstaanjagende orgelsleazeduo ter wereld is terug! Vorig decennium maakte de band furore met de albums Sound of zZz en Running With The Beast, vergezeld door bizarre videoclips en de smerigste optredens. In 2015 komen de twee met een nieuw album. Björn Ottenheim, een beer van een vent met lang, zweterig haar voor zijn gezicht en de stem van Jim Morrison in een vochtige sekskelder. En Daan Schinkel, een dun, energiek mannetje met een toetsenfetisj. Gegarandeerd het vunzigste optreden van Noorderslag.