De Jeugd Van Tegenwoordig primeurt Manon op Lowlands: "Verliefd op elke letter"

Willie Wartaal wordt vader en vijfde album van DJVT verschijnt "misschien wel heel erg snel"

Timo Pisart ,

Op Lowlands primeurde De Jeugd Van Tegenwoordig de nieuwe single Manon. Het is het eerste voorproefje van het aanstaande, vijfde album van Neerlands leukste rapgroep. Maar voor welk van de 12943 Manons in Nederland schreven ze de track? Wanneer komt dat album uit? En is Willie Wartaal zijn mobieltje wéér kwijtgeraakt op Lowlands? Hij wordt óók nog vader: "Is het echt zo leuk als ze zeggen?"

Manon is een echte electrofunkrockglijer a la Chromeo, en de titel is superslim gekozen: er wonen maar liefst 12943 Manons in Nederland. Willie Wartaal lacht: “Als ze allemaal de single kopen, staat hij een jaar lang op één!” Daarmee zou deze nieuwe single de levens van alle Manons waarschijnlijk voorgoed kunnen verrijken óf verzieken. “Ik denk verrijkt.” Maar voor welke Manon schreef De Jeugd van Tegenwoordig de track? “Ga je nu nog steeds na tien jaar vragen wat de liedjes van De Jeugd van Tegenwoordig betekenen. Je moet er lekker mee spelen. Dadelijk baalt Manon uit Vinkeveen als ik zeg dat het over Manon uit Utrecht gaat! We bezingen de ultieme vrouw, het voorbeeld van elke vrouw.”

De single is in ieder geval het eerste voorproefje van het vijfde De Jeugd Van Tegenwoordig-album. Wanneer die uitkomt? “Ja, natúúrlijk ga ik zeggen wanneer hij uitkomt. Wanneer? Nou, binnenkort! Misschien zelfs wel zéééér binnenkort.” Een logische zet zou in ieder geval zijn om het album uit te brengen voor de najaarstour van de vier, en die begint 23 oktober. “Dat weet ik niet, we gaan nu eerst Manon pushen. Het album is klaar, ligt in de koelkast en gaat héél snel komen.”

Ondertussen weet Willie Wartaal ook nog te vertellen dat hij heeft gebroken met zijn Lowlands-traditie: hij is zijn telefoon níét kwijtgeraakt. “Ik ben echt blij! Waarschijnlijk begin ik nu dan echt volwassen te worden. Hij ligt hier nog voor me: de wereld is mooi.” Maar WiWa is écht volwassen aan het worden, de datum 13 februari 2016 staat alvast met dikke letters in zijn agenda. “Ja, ik word vader. Is het echt zo leuk als iedereen zegt?”