Pinkpop: Foo Fighters afgelast, Triggerfinger toegevoegd aan programma

Pharrell Williams is nu de afsluiter

Willem van Zeeland ,

Het concert van Foo Fighters op Pinkpop is, zoals verwacht, afgelast. Pharrell Williams zal zondag op de plek van Foo Fighters spelen (vanaf 22.00 uur), daarmee zal het programma van Pinkpop 2015 wat eerder eindigen. Triggerfinger is eerder op de dag aan het programma toegevoegd. Dit maakte Jan Smeets zojuist bekend in Landgraaf. De Jeugd Van Tegenwoordig schuift in het programma naar 17.45 uur. Triggerfinger speelt om nu 15.40 uur, One Republic om 19.50 uur. Triggerfinger staat 's avonds ook nog in de Oosterpoort in Groningen. 'I'm sorry for... what's the next one? Pinkpop?' zei Dave Grohl gisteren al in Göteborg, nadat hij bij een val van het podium zijn rechtervoet had gebroken.

Jan Smeets laat weten dat Pinkpop ook Paul McCartney en The Prodigy heeft geprobeerd te strikken, maar het is niet mogelijk gebleken om een vergelijkbare afsluitende act te programmeren. Nu wordt Triggerfinger ingevlogen. "We zijn heel blij dat ze bereid zijn dit te doen."

Toen Foo Fighters in 2011 genoodzaakt werden om hun show op Pukkelpop af te zeggen, kwamen ze een jaar later terug. Jan Smeets: "Het zou dus best kunnen dat we Dave Grohl en de zijnen alsnog in 2016 mogen verwelkomen in Landgraaf."

Op het podium liet Jan Smeets weten dat het op festivals niet gebruikelijk is om geld te restitueren bij afzegging van een act. Het publiek in Landgraaf reageerde sportief op het nieuws, de naam Triggerfinger werd ontvangen met gejuich.