Pinkpop: Dave Grohl breekt been in Zweden

Onduidelijk of show van Foo Fighters in Landgraaf doorgaat

Redactie 3voor12 ,

Het lijkt erop dat Dave Grohl, frontman van Foo Fighters, vandaag zijn been heeft gebroken tijdens een show in Zweden. Hij viel van het podium af, waarop hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Foo Fighters staan gepland om aanstaande zondag het hoofdpodium van Pinkpop af te sluiten, het is nog onduidelijk of die show doorgang kan vinden. Dat wordt nu door MOJO onderzocht. Bekijk hieronder de beelden. Update: nog geen uur later staat Dave Grohl alweer op het podium om het optreden met zijn been in het gips af te maken. Op het podium zei Grohl: "I feel sorry for.. what's the next one? I feel sorry for Pinkpop."

UPDATE 13-06 15:00: Pinkpop liet eerder weten vandaag om 15:00 uur nieuws te verwachten over de show van Foo Fighters. Nu laat de organisatie weten dat het nog altijd wachten is op uitsluitsel vanuit het management van Foo Fighters in Los Angeles.

UPDATE: op het podium zei Dave Grohl "I feel sorry for Pinkpop", zo is te zien in een video. Wat hij daar precies mee bedoelde is onduidelijk. Daaraan voegde hij toe: "I may not be able to walk or run but I can still play guitar and scream."

Aanvankelijk dacht Grohl zelf dat hij zijn been had gebroken, zoals hij in onderstaande video zegt. Later bleek dat het om zijn voet ging, laat concertorganisator Mojo weten. Uit de röntgen-foto die Foo Fighters deelt, blijkt dat het toch weer om de been gaat.

Bröt karln benet nu?? #davegrohl #foofighters #ullevi

Een foto die is geplaatst door Johan Necander (@jnecander) op

Dave Grohl bröt benet, åkte till akuten, kom tillbaka. De ÄR världens bästa band! #foofighters #ullevi

Een video die is geplaatst door Fredrik Jarl 📝🎬🎵 (@fiddejarl) op