50 Jaar 3FM: De Noodband is zonde van de stroom

Slecht(s) bruikbaar vulsel voor het opvullen van de Bonte Avond

Door Menno Visser, foto Ben Houdijk ,

Het klapstuk op de Bonte Avond van het lustrum van 3FM zou het moeten worden: het optreden van een band bestaande uit louter 3FM-DJ's. Wekenlang hebben ze achter de schermen geoefend op die paar noten om op het moment suprême niet af te gaan voor een publiek van trouwe luisteraars. Een kans om eindelijk op gelijke hoogte te komen met de door hen zo bejubelde popsterren.

HET CONCERT:
De Noodband, Pampus, Bonte avond, 3 oktober 2015.

DE ACT:
Wanneer er vijftien seconden geen signaal uit de studio komt, bijvoorbeeld bij stroomuitval, start het controlecentrum van de radio automatisch de noodband. Humor om de band bestaande uit DJ's zo te noemen, dat dan weer wel. Giel op gitaar, Sander drumt, Paul op toetsen, Timur op bas en Domien en Roosmarijn zingen. Vals is een understatement.

HET NUMMER:
Het mooie is, ze hebben maar een enkel nummer op hun repertoire...al dat geoefen ten spijt: Feel van de door 3voor12 op Pinkpop tot winnaar uitgeroepen Robbie Williams. Je reinste Sky Radio materiaal. Maar Foo Fighters en Muse is vast veel te moeilijk voor deze beginners.

HET MOMENT:
Het beste moment is wegvaren voordat deze onzin begint. Pampus heeft een geheime beschermlinie met rotsblokken 25 centimeter onder water. Was niet nodig geweest. Gewoon de Noodband laten spelen.

HET PUBLIEK:
Klapvee: De bejaardenbond uit Klazinaratjetoe, die kreeg een briefje, ze mochten naar de radio toe. Met een hele bus naar een forteiland. Kritiekloos klappen ze op commando...

HET OORDEEL:
Alles op zo'n eiland moet van verre komen. Van het wc-papier tot aan de inspiratie, van de achterlijke feesthoedjes tot de recensist aan toe, alles moet geïmporteerd worden. Dus ook de stookolie voor de elektriciteits aggregaten. De Noodband is echt zonde van die stroom. En niemand die ze dat zegt. Trap er niet in, mensen! De Noodband is lachwekkend en zielig tegelijk. Ze hebben geen hits. Daarbij komt dat het crossover potentieel nul is, ondanks dat ze een meisje hebben dat probeert te zingen. Schoenmaker hou je bij je leest. Het wordt echt tijd dat we bij 3voor12 weer cijfers in gaan voeren.