Wilbert Mutsaers nieuwe directeur Mojo Concerts Wilbert Mutsaers nieuwe directeur Mojo Concerts

Zendermanager 3FM vertrekt begin 2016 naar Delft

, Atze de Vrieze

Wilbert Mutsaers nieuwe directeur Mojo Concerts

Zendermanager 3FM vertrekt begin 2016 naar Delft

Atze de Vrieze ,

Twee weken na het vertrek van Dick van Zuijlen heeft Mojo Concerts een nieuwe CEO: Wilbert Mutsaers vertrekt per begin 2016 van Hilversum naar Delft. De huidige zendermanager van 3FM, FunX en Radio 6 heeft over het aanbod niet getwijfeld: “Ik heb er precies een halve seconde over na moeten denken.”

Wilbert Mutsaers was voor velen een logische kandidaat om de hoogste baas bij Mojo Concerts te worden. De afgelopen twintig jaar beoefende hij per slot van rekening zo’n beetje iedere discipline binnen de muziekindustrie. Zo werkte hij tussen 1995 en 1999 ook al ‘als welpje’ bij Mojo, waar hij een managementtak opzette. Claim to fame uit die tijd was succesgroep Total Touch, die hij even doorvoor zelf getekend had bij BMG. Na een paar jaar bij platenmaatschapij Sony stootte hij door naar de top van het grootste major label, Universal. Daar was hij verantwoordelijk voor de Nederlandse stal. In 2009 vertrok hij naar 3FM.
 
“Mijn grootste drijfveer is muziek, en alles wat ermee samenhangt”, aldus Mutsaers tegen 3voor12. “Mojo is misschien wel het mooiste bedrijf dat er is voor iemand met mijn interesses. Eerder heb ik ook wel eens een aanbod gehad, maar dan hoefde ik er niet eens over na te denken. Dit wil ik echt heel graag doen. En nadat die beslissing genomen is, denk je vervolgens natuurlijk ook: misschien is het ook wel goed dat na zes, zeven jaar een nieuwe zendermanager komt. Wat dat betreft is de timing ook niet raar: we hebben net 50 jaar 3FM afgerond, de nieuwe programmering staat, dat lijkt dit een prima moment. Al moet ik eerlijk zeggen: als Leon Ramakers een half jaar geleden had gebeld, had ik het waarschijnlijk ook gedaan.”
 
Over de toekomst van 3FM maakt Mutsaers zich geen zorgen. De zender verkeert moment in zwaar weer, omdat na het vertrek van coryfeeën Gerard Ekdom en Coen & Sander de luistercijfers onder druk staan. “Het is een spannend jaar geweest”, aldus Mutsaers. “Maar ook op een leuke manier. Je ziet dat veel opgeleid talent nu kan doorstromen. Het moeilijkste nu is dat het publiek eraan moet wennen. Maar tegelijkertijd is dat juist helemaal niet moeilijk. Toen ik destijds bij Universal vertrok, had ik ook het gevoel allerlei grote projecten achter me te laten. Ik was druk bezig met artiesten als Laura Jansen en Go Back To The Zoo, waarvan de albums nog uit moesten komen. Maar dat hoort nu eenmaal bij dit soort banen: je zit altijd in allerlei ingewikkelde processen. Een echt goed moment is er nooit.”
 
Mutsaers verwacht zijn werk bij 3FM af te sluiten op kerstavond, bij de sluiting van de Serious Request-week, en begin 2016 in Delft van start te gaan.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12