Levenslang voor dodenrit SXSW Levenslang voor dodenrit SXSW

Automobilist versnelde in buurt van publiek

, Atze de Vrieze

Levenslang voor dodenrit SXSW

Automobilist versnelde in buurt van publiek

Atze de Vrieze ,

Rashad Owens, de man die tijdens SXSW 2014 een fataal ongeluk veroorzaakte, is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Owens was onder invloed en vluchtte voor de politie, waarbij hij meerdere personen aanreed. Onder de dodelijke slachtoffers was ook de 35-jarige Nederlander Steven Craemehr. Owens maakt geen kans op vervroegde vrijlating.

Volgens de Amerikaanse site Stereogum was de jury snel klaar met Rashad Owens. De twintiger werd veroordeeld voor viervoudige moord. Videobeelden vanuit de achtervolgende politiewagen (die ook vrijgegeven zijn) laten zien dat Owens toen zijn auto in aanraking kwam met het publiek op straat niet remde, maar eerder gas gaf. Het betoog van zijn advocaat dat Owens in paniek was nooit iemand heeft willen doden, maakte dan ook weinig indruk.

Het ongeluk vond plaats op de drukke donderdagavond van SXSW, midden in het hart van de stad, op Red River Street. Aan die straat zijn meerdere prominente venues gevestigd, waaronder club Mohawk, waar vlak na het ongeluk rapper Tyler, The Creator zou optreden. Owens ontvluchtte een politie-controle een paar straat verderop. Hij reed 23 mensen aan, waarvan er uiteindelijk vier overleden. 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12