Eenmalige Johan-reunie in Hoorn… gisteren

Band trad op bij afscheid cafe Swaf

Atze de Vrieze ,

Heel even waren ze er weer: Johan trad zondagavond onaangekondigd op in cafe Swaf in Hoorn. In de laatste bezetting van de band speelden ze een volledige set tijdens het afscheidsfeest van het befaamde cafe. Volgens drummer Jeroen Kleijn een eenmalig geschenk aan het geliefde cafe. “Ik ben zo langzamerhand een reünie expert”, zegt hij, als verwijzing naar de recente terugkeer van Daryll-Ann. “We hadden twee keer gerepeteerd. Het was goed om te merken dat alles er nog in zat.”

Dat hadden een hoop mensen best iets eerder willen weten: een reunieconcert van de geliefde band Johan, die al een paar jaar uit elkaar is. Maar dat was precies niet de bedoeling. Johan speelde zondag bij het afscheid van Cafe Swaf in Hoorn samen met The Ex en Taxi To The Ocean. Volgens Jeroen Kleijn een echte vriendendienst. “Die jongens gaan way back. Zo’n beetje de hele Hoornse scene heeft daar vroeg of laat wel eens achter de bar gestaan. Het is een mooie plek vol paradijsvogels, alcoholisten en muzikanten. Tim Knol heeft er praktisch gewoond, Jeroen Overman heeft er lang gewerkt. Nico van de Swaf is vroeger nog met Johan mee geweest als chauffeur.”
 
Volgens Kleijn was het een prachtige avond voor zo’n tachtig genodigden, maar moeten Johan-liefhebbers niet hopen op meer. “Eerst moet er maar eens een nieuwe plaat komen. Jacob is nog altijd aan het schrijven. Er is nog geen noot van opgenomen, maar hij is zeker nog aan het werk. Of het dan onder de naam Johan uitkomt of niet, dat zien we dan wel weer. Iedereen noemt zijn band tegenwoordig naar zijn voor- en achternaam. Dit was in elk geval heel leuk om te doen. Ik ga dus zeker niet zeggen ‘nooit’, maar er zijn absoluut geen plannen.”