Duncan Stutterheim verkoopt club Studio 80

Eigenaren Disco Dolly aan de slag met grotere locatie

Atze de Vrieze ,

Club Studio 80 in Amsterdam verwisselt van eigenaar. Duncan Stutterheim, voormalig ID&T topman, doet de club aan het Rembrandtplein over aan de eigenaren van Disco Dolly. Daarmee trekt Stutterheim - die eerder dit jaar vertrok als CEO van ID&T - zich nog verder terug uit de dance-wereld. Na het weekend vertelt hij meer over zijn beslissing op 3voor12.

Stutterheim, die in juli afscheid nam als CEO van ID&T, is dit jaar naar eigen zeggen begonnen aan een nieuwe fase in zijn leven: “Het is tijd om het stokje door te geven aan een nieuwe, frisse partij. De jongens van Dolly passen perfect in deze visie. Zij zijn de nieuwe generatie, en beschikken over een goede vibe en kennis van zaken. Ze hebben Disco Dolly in de afgelopen twee jaar goed op de kaart gezet, maar zijn nu op zoek naar een grotere locatie, waar ze dingen kunnen creëren die in de Dolly niet mogelijk zijn.”
 
Het idee is om Studio 80 gewoon voort te zetten, zo vertelt Thomas Anderiesen van Disco Dolly. “‘Het zou zonde zijn als de 80 zou verdwijnen. We willen er wel een eigen draai aan geven. Muzikaal hoog inzetten en de club kleurrijker maken, met meer variatie en interactie met het publiek.”
 
Bij Studio 80 zelf gaat men er wel degelijk vanuit dat de verkoop van de club het einde van Studio 80 in zijn huidige vorm is. Op hun website is te lezen: “It is with great sadness that we must announce that Studio 80 will close its door in January. This week, we received the news that our club has been sold to a new owner. Therefore Studio 80 as you know it will cease to exist. It’s no secret that the news came as a sudden shock to us all, leaving our team behind devastated. Without a doubt, many of you will share the same feeling.”