3voor12 gidst je door Lowlands: de vrijdag

Met o.a. Years & Years, Underworld, Mark Ronson en Four Tet

Menno de Meester ,

Zoveel acts, zoveel keuzes... 3voor12 is jouw gids door het Lowlandsprogramma. Welke acts mag je niet missen en welke kun je beter vermijden? Op vrijdag zie je onder andere Years & Years, Underworld, Mark Ronson en Four Tet.

12:30 Het Lowlandsterrein is open! Dat ene weekend dat alle andere weekends doet vergeten is eindelijk hier! Curtis Harding heeft zijn roots stevig in de ‘60s en ‘70s soul en r&b met koortjes en blazers. Een fijne opener.

13:30 De Britse synthpopband Years & Years won de Sound Of BBC 2015 lost de verwachtingen in met hun debuutalbum Communion, vol vrolijke popsongs die flirten met r&b.  Op Eurosonic hadden we al zo'n vermoeden dat ze groot gingen worden, en in ons interview kwamen we wat meer te weten over het jonge brein achter de act. 

14:30 Tove Lo, Chef’Special en Bleachers… Tove Lo zou best eens kunnen verrassen. Je kent haar natuurlijk van de remix van de enorme hit Stay High, maar op haar album Queen Of The Clouds laat de Zweedse horen dat ze nog veel meer sterke poptracks kan maken.

15:30 Even proosten op het grasveld naast de Alpha om te vieren dat Rudimental nog niet is begonnen.

16:15 Roots Manuva is een baas, en eentje die je niet zo vaak in Nederland ziet. De Britse rapper die met Witness The Fitness een absolute Britse hiphopklassieker op zijn naam heeft staan, heeft nog nooit op Lowlands gestaan. Dit is je kans.

17:15 Even naar de India voor de hemelse samenzang van The Staves? Of nu vast kibbeling halen voor het druk is?

18:15 Draag jij nog steeds oversized broeken en je petje achterstevoren, of denk je nog wel eens weemoedig terug aan die tijd?? Spring in de vroege moshpit bij Limp Bizkit! Vorig jaar verrasste Fred Durst en zijn vrienden Pinkpop nog met een sterke set. Tegelijkertijd kan je Mark Ronson partyhiphop zien draaien of beter nog: naar Fuzz. de garagerockband waar Ty Segall voor de verandering eens achter de drums plaatsneemt. die eindelijk op Lowlands te zien is. We zagen hem trouwens al eens als frontman in Paradiso

19:05 Shamir moet je een keer gezien hebben. Aanstekelijke electropop van de jonge Brit die zich geen jongen en geen meisje voelt. Genderless pop for the win! Zijn album vol luchthartig commentaar op hedonisme Las Vegas was al Album van de Week en hij vertelde ons er zelf al een keer uitgebreid over, nu eens kijken hoe hij live is. 

20:00 Paolo Nutini, La Roux, Ben Khan en DMA’s… La Roux's tweede album werd niet groots opgepikt, maar staat vol met zomerse synthpop liedjes. Paolo Nutini ontroerde dit jaar met de single Iron Sky, over hoop, vrijheid en liefde boven haat. Op Pinkpop waren we vorig jaar echter niet overtuigt. Dan toch de DMA's. Zij maakten enorme indruk op London Calling 2014 met hun 90's Britpop en belandden met hun show in onze top 3. Er zijn gelukkig geen slechte keuzes, maar rustig aan, want je moet nog even opladen voor…

20:45 Underworld!!! ‘Shouting! Lager! Lager! Lager!’ Biertechno in de Freddy. Het legendarische Britse technoduo tourde de afgelopen maanden met hun album Dubnobasswithmyheadman, dat dit jaar de twintigste verjaardag viert. Op Lowlands zullen er ook zeker tracks van andere platen voorbij komen. Born Slippy op een festival meemaken is toch altijd een magisch moment.

22:00 Hmm, je munten zijn nu al op. Keep your head up! Iedereen is naar Ben Howard, die immers al eens indruk maakte op Great Wide Open en lachend drie keer de HMH uitverkoopt, dus de rijen bij de muntkassa vallen mee. Jij loopt rustig door naar de Romeo waar Henry van Loon zijn absurde onemanshow gaat geven. Of naar Caribou natuurlijk, they can’t do without you. Oh shit, het wordt toch Hudson Mohawke. Last minute verschoven naar de vrijdag, en we willen wel eens zien hoe hij live is, in plaats van zijn dj-set. En misschien laat hij nog wat nieuwe Antony tracks los op de India. 

23:00 Op Lowlands begint de nacht al om 23:00 uur. De Bravo ziet er zeer goed uit met de ultieme selector Four Tet als hoogtepunt. De Brit maakte een paar weken terug op Dekmantel al grote indruk. Het zwoelere electronische hiphop werk hoor je in de X-Ray bij Sángo en DJ Slow. Een paar bekers energydrink halen en vijf uur lang pogoën bij de drum ’n bass nacht in de India is natuurlijk ook een optie.

03:00 Dat je überhaupt nog weet hoe laat het is! Toch nog even naar die mysterieuze Oh Mega! Machine?

Prijsvraag voor 1x2 Lowlandskaarten:

Van welke Nederlandse 90's act zijn de leden van Years & Years fan?

Let op: Alleen antwoorden die voor vrijdag 14 augustus, 21.30 uur zijn ingestuurd dingen mee. Vergeet niet je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer te vermelden.
 

REAGEREN ONDER HET ARTIKEL HEEFT GEEN ZIN -> MAIL VIA BOVENSTAANDE LINK