ITGWO15: Uitgekleed Oscar and the Wolf verwarmt nog steeds

Tijd voor nieuw werk van electropopsensatie uit België

Tekst en foto's: Timo Pisart ,

Aanvankelijk zou Oscar & The Wolf op zondagmiddag aantreden, maar dankzij het uitvallen van Patrick Watson promoveerde de Vlaamse electropopsensatie tot headliner van de zaterdag. Om vervolgens óók nog eens rond middernacht pas te beginnen doordat Seun Kuti zijn boot had gemist. Ideale omstandigheden voor Oscar & The Wolf om te oogsten, maar met de kou kost dat wel wat meer energie.

HET CONCERT:

OSCAR AND THE WOLF, Into The Great Wide Open, Sportveld, zaterdag 5 september 2015

DE ACT:

Als je dit jaar op ’n festival bent geweest, is de kans ontzettend groot dat je Oscar & The Wolf inmiddels al bent tegengekomen en dat je frontman Max Colombie al eens in glitterjasje over het podium hebt zien zwieren. De Vlaamse, sensuele electropopsensatie die in eigen land al wereldberoemd is en het Sportpaleis mag gaan vullen, en langzaam maar zeker ook de rest van Europa verovert. Dat gaat een beetje traag, maar zodra je ze live ziet ben je geheid overstag. De toch al behoorlijk emotionele, slepend trage nummers krijgen een enorme flair mee en Colombie is een fenomenale frontman. Hij fladdert ook vandaag op Vlieland moeiteloos en bijna als een buitenaards wezen over het podium en lijkt oogcontact te maken met ieder individu dat in het publiek staat. Zodra hij iedereen heeft aangeraakt met zijn blik, laat hij het veld opstijgen. Een superster in wording?

HET NUMMER:

Door die verdomde kou duurt dat opstijgen wel even, hoor. Maar het gebeurt dan toch bij You’re Mine, de electroknaller die Colombie maakte met de Vlaamse dj Raving George.

HET MOMENT:

Met die verschrikkelijke kou die doordringt tot in de botten bekoelt het veld al gauw weer dankzij wat mindere albumtracks en het nieuwe Vitamins, dat nog een beetje moet indalen. Bij slotstuk Strange Entity gaat iedereen definitief plat. Het nummer wordt aangedikt met bezwerende synthesizerarpeggio’s en nog wat dwingender gespeeld.

OOK OPMERKELIJK:

Max heeft vandaag een soort oversized strandlaken omgeslagen. Waar is het eeuwige glitterjasje gebleven dat een dansende discobol van hem maakt?

HET PUBLIEK:

Voor een Oscar & The Wolf-show is het eigenlijk wel essentieel dat je je een beetje sexy voelt, dat je tegen de mooie jongens en meisjes voor en achter je aan kunt schuren en heen en weer kunt glijden. Nou Vlieland, een massa regenjassen, poncho’s en regenpakken heeft er nog nooit zo sexy uitgezien.

HET OORDEEL:

De festivalfähige trucjes als de Freed From Desire-cover en het stukje Jenny From The Block werken nog altijd, maar hebben we Oscar & The Wolf inmiddels iets te vaak zien spelen. Tijd voor nieuw materiaal, dus. Verder heeft Max Colombie de ideale festivalshow in handen, die had kunnen uitpakken zoals die legendarische show die The Whitest Boy Alive ooit op Into The Great Wide Open gaf. Helaas waren de omstandigheden vandaag wat minder goed: natuurlijk dat verdomde weer. En de confettikanonnen mocht Oscar & The Wolf niet meenemen, wegens de angst dat het zou wegwaaien en in de bossen terecht zou komen. De backdrop is ook nergens te bekennen, want het podium is te klein. Ja, en om een onverklaarbare reden heeft de band ook de lasers thuisgelaten. Maar ook in uitgeklede variant is Oscar & The Wolf nog altijd een dampend hete sensatie die we zo goed konden gebruiken in deze kou.

DE FOTO: