ITGWO15: Kenny B is de grote kindervriend

Eindelijk gaat de zon weer schijnen

Tekst Willem van Zeeland, Foto's Timo Pisart ,

Kenny B kennen we sinds deze zomer allemaal van zijn hit Parijs. Of je het nummer nu leuk vindt of niet, je vergeet het nooit meer. Dat geldt niet voor alle reggae tunes die Kenny B vanmiddag in de aanbieding heeft. Gelukkig heeft hij ook veel warmte en gezelligheid meegebracht.

HET CONCERT:

KENNY B, Into The Great Wide Open, Sportveld, zaterdag 5 september 2015

DE ACT:

Eindelijk een act die de kinderen ook kennen. Het lijkt alsof er op Into The Great Wide Open niet zo veel kinderen zijn als bij de eerste edities, maar het is toch nog altijd ook een gezinsfestival. Het voorste vak is vol gelopen met kinderen en allemaal kunnen ze Parijs meezingen. Daarnaast speelt Kenny B Surinaamse muziek en veel reggae in de beste Bob Marley and the Wailers-traditie, inclusief twee covers van de reggae-godfather en eentje van Dennis Brown.

HET NUMMER:

Tsja, Parijs natuurlijk. Maar we krijgen hier dan ook wel een heel bijzondere versie te horen. Twee meisjes (een tweeling van 9 jaar) mogen met hem meespelen op viool in het kader van de Zapp Music Challenge (binnenkort te zien bij de NTR op NPO3). Dat is niet alleen heel schattig en sympathiek, die meisjes spelen echt heel erg goed. Nog nooit klonk Parijs zo mooi. Lees hier meer over de belevenissen van de tweelingzusjes Suzanne en Maaike.

HET MOMENT:

Als het optreden klaar is laat Kenny B zich in het voorste vak zakken om daar nog uitgebreid handtekeningen uit te delen en met alle kinderen op de foto te gaan. Dat maakt zijn rol als grote kindervriend van Into The Great Wide Open natuurlijk wel helemaal af. 

OOK OPMERKELIJK:

Die gitarist, kennen we die niet ergens van? Ja, het is Twan van Gerven van Beef. Wat gooit hij er een paar heerlijke, p-funkachtige gitaarsolo’s tegenaan. Een plezierige verrijking van Kenny’s Caribische sound.

HET PUBLIEK:

Twee meisjes van een jaar of 10 zijn met elkaar in gesprek. „Dit nummer ken ik.” „Hey, wacht eens even, dit is Kenny B!” Het optreden is dan al ruim een half uur aan de gang. Jong en oud heeft zich verzameld op het Sportveld, de sfeer is een beetje landerig onder een voorzichtig zonnetje en Kenny strooit de good vibes over ons uit.

HET OORDEEL:

Dit was het juiste optreden op het juiste moment. Na anderhalve dag met zon en regen ging de zon weer schijnen en Kenny B verenigt ons allemaal op het strandzand dat voor nog meer eilandgevoel zorgt. Hij roept ons op te doneren voor de Stichting Vluchtelingenwerk en dat wordt met applaus beantwoord. Af en toe brengt Kenny B wat al te veel niets aan de hand-muziek, maar met Parijs laat hij horen dat hij met heel originele nummers kan komen en hij laat merken dat hij een artiest is die wat te vertellen heeft, een ambassadeur van de liefde en een ambassadeur van Suriname. Daar hopen we een volgende keer meer van te horen.

DE FOTO: