Best Kept Secret: Rondje langs de stages

Weg zeecontainers, nieuwe tent voor de 2

Tekst en foto's: Bas van Duren ,

Het punt lijkt bereikt waarop Best Kept Secret weinig meer hoeft te sleutelen aan de terreinindeling. De huidige opstelling is grotendeels hetzelfde als die van vorig jaar en telt exact evenveel stages. Toch zijn er een aantal aanpassingen gedaan die de moeite van het benoemen waard zijn. Organisator Niels Aalberts licht ze toe.

Grootste verandering is zonder twijfel de Stage Two. In het verleden werd wel eens geklaagd over een te laag podium en dus heeft Best Kept Secret maatregelen genomen. Aalberts: "Voorheen hadden we een tent voor de Two, die aan de achterkant schuin afliep. Daardoor kon het podium niet hoger. Nu hebben we een nieuwe tent die speciaal voor Best Kept Secret is gemaakt. Die past precies in de hoek en heeft de juiste hoogte. Op het terrein zat ook een flinke kuil die voor hoogteverschil in de tent zorgde. Dat hebben we aangepakt door het gat op te vullen."

Dan Stage Four. Van alle podia heeft Four de grootste, zichtbare metamorfose ondergaan. Weg zijn de zeecontainers, circus DJ St. Paul is nu een ruime open locatie met houten tribunes. Aalbers: "De zeecontainers waren destijds een noodoplossing. We zitten nu veel dichter bij het oorspronkelijke ontwerp met meer het gevoel van een forum. Er staan dikke spotlights op de dj en met de lampen die er hangen, gaat het er 's avonds echt fantastisch uitzien."

 Over naar de Stage Five die vorig jaar haar debuut maakte. De stage met het vooruitgestoken podium kende in de hoedanigheid van Larry Gus een bizar hoogtepunt. De interactie was vorig jaar al hoog, maar van Aalberts mag dat nog hoger: "Het podium staat dichter tegen de barriers aan. Het moet bijna zo kunnen zijn dat ze vanaf de planken kunnen spugen, dus ja, de bespuugbaarheid is groot."

En good old Stage One en Three? Niets veranderd en dus verder geen geheimen.