ADE15: De kunstroute ADE15: De kunstroute

Het oog wil ook wat

, Tekst en foto's Fleur Reuser

ADE15: De kunstroute

Het oog wil ook wat

Tekst en foto's Fleur Reuser ,

Wie denkt dat ADE uitsluitend over muziek gaat, heeft het mis. Op verschillende plekken in de stad zijn exposities waar je je artistieke hart kunt ophalen. Veel ervan zijn zelfs gratis te bezoeken. Heb je ergens een gaatje in je drukke programma, loop dan eens binnen bij de volgende locaties.

Mini Galerie op de Kinkerstraat

Op Kinkerstraat 12a vind je de expositie ‘Uncovered: the art of the album cover’. In deze intieme galerij vind je kunst die als inspiratie diende voor de albumhoezen van o.a. Falco Benz, Boris Tellegen en Louis Reith. Tijdens heel ADE geopend van 13:00 tot 18:00. Entree = gratis.
 

Melkweg-expo op de Marnixstraat

De Melkweg-expo is deze week het podium voor de FRAMED expositie, waarin muziek vertaald is naar grafisch design. DJ Steven de Peven selecteerde de artiesten die hier hun kunstwerken mogen tonen en verkopen. Voor 20 euro mag je er een mee naar huis nemen. Tijdens heel ADE geopend van 10:00 tot 22:00. Entree = gratis. 

ArtDeli op het Rokin

De ArtDeli op het Rokin staat in het teken van de expositie NIGHT, samengesteld door Axel Ruger (directeur van het Van Gogh museum). Er hangen o.a. werken van Bas Kosters die, zoals je van hem kunt verwachten, kleurrijk en een tikkie vulgair zijn. Fotografe Cleo Campert exposeert er met foto’s van momenten in de legendarische club RoXY. Tijdens heel ADE geopend van 10:00 tot 1:00. Alleen zondag tot 23:00. Entree = gratis.
 

FOAM op de Keizersgracht

Bij FOAM zijn er drie verschillende exposities speciaal voor ADE te zien. Één ervan is E M E R G E, de eerste grote solo-expositie van visueel artiest Anne de Vries. Hij combineert stockfoto’s en reclame-uitingen met nieuw geschoten beeld.
Hoe komen wereldberoemde iconische foto’s tot stand? Bij de expositie Magnum Contact Sheets krijg je door dankzij de contact vellen een kijkje in de keuken van fotografen en hun werkwijze.
En last but not least hangt er bij FOAM werk van de Japanse Momo Okabe. Ze kreeg laatst de FOAM Paul Huf-award uitgereikt voor haar werk over een transgender stel dat ze volgt tijdens hun transitie. Haar huidige expositie, Bible and Dildos, toont foto’s van haar vrienden die allen outsiders in de Japanse maatschappij zijn. Tot en met vrijdag geopend van 10:00 tot 21:00. In het weekend tot 18:00. Entree = 10 euro.

Check de ADE website voor alle art-exposities tijdens het event.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12