Laidback Luke vindt Krezip het beste van 29 jaar Song van het Jaar Laidback Luke vindt Krezip het beste van 29 jaar Song van het Jaar

"I Would Stay inspireerde mij om een piano ballad te schrijven"

, Tim van der Steen

Laidback Luke vindt Krezip het beste van 29 jaar Song van het Jaar

"I Would Stay inspireerde mij om een piano ballad te schrijven"

Tim van der Steen ,

Nog drie nachtjes slapen, dan vieren wij alweer de 30e Song van het Jaar verkiezing. We blikken terug op de afgelopen edities met de man die voor 3voor12 ieder jaar een fantastische jaarmix maakt: Laidback Luke, met een opvallende favoriet uit de voorgaande jaarlijsten.

Het is al lange tijd traditie dat Laidback Luke tegen kerst een jaarmix maakt voor 3voor12. Voorheen was dit altijd alleen voor de website, dit jaar zal de mix voor het eerst ook op 3FM te horen zijn. Hij kijkt nog even in zijn glazen bol voor het geluid van komend jaar. "Deze mix start met Picture This van The Crookers. We hebben deep- en future house nu een beetje gehad, ik denk dat rave weer helemaal terugkomt." Het lastigste aan de jaarmixen is het selecteren. "Ik eindig meestal met ongeveer 74 tracks die ik in een uur moet rammen. Als de tracklist klaar is druk ik op record, en ga ik een uur lang als een malle mixen, dan is hij klaar." 

Uit de afgelopen 29 jaarlijsten van de Song van het Jaar kiest Luke een opvallende favoriet: I Would Stay van Krezip uit het jaar 2000. "Dat was voor mij een magisch jaar. Ik maakte de crossover vanuit de techno en was net getekend bij Virgin Nederland. Ik was bezig met mijn album, clips opnemen en Rocking With The Best kwam net uit. Toen zag ik I Would Stay op tv, dat inspireerde mij om een piano ballad te maken over dansen op de dansvloer."

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12