Mr. Probz maakt een ballad met Akon en loopt geëmotioneerd het podium af

“misschien door het licht of het liedje, ik trok het even niet”

Tim van der Steen ,

Nothing Really Matters, de nieuwe single van Mr. Probz, is geen keiharde hiphop maar een ballad en niemand minder dan Akon werkte er aan mee. “Het gekke is, de minder stoere jongens vinden het maar niks en de hele stoere jongens kunnen het wel waarderen.”

 Probz: “Giorgio Tuinfort heeft de link gelegd met Akon, uiteindelijk is het iets geworden waar ik heel trots op ben.” Tuinfort is een producer die eerder met onder andere Michael Jackson en Gwen Stefani werkte. “Het is niet dat ik ook echt met Akon samen in de studio zat. Hij had een opzetje waar ik wel wat in hoorde. Die heb ik vervolgens helemaal uit elkaar getrokken en opnieuw in elkaar gezet.”

Het is een pianoballad geworden met strijkers en gevoelige teksten. “Het is een ode aan de vrouw. Dat kan je moeder, zus of vriendin zijn, dat maakt in principe niet uit.” Probz liet zijn gevoelige kant vanavond ook zien tijdens zijn optreden bij de Gouden Notenkraker in Paradiso. “Ik werd ineens heel emotioneel tijdens het zingen en dat heb ik nog nooit eerder gehad. Het kan het liedje geweest zijn, of het licht. Na het tweede verse kreeg ik het te kwaad dus ik ben eerder het podium afgelopen.”

Of het meer van dit soort liedjes worden laat hij niet los, maar Probz is druk bezig met een nieuw album. “Voor zover ik zelf een mening heb, ben ik op de helft. Ik wil hem volgend jaar af hebben”