3voor12 presenteert... Curtis Harding! 3voor12 presenteert... Curtis Harding!

Zes avonden rauwe Soul Power

, Tim van der Steen

3voor12 presenteert... Curtis Harding!

Zes avonden rauwe Soul Power

Tim van der Steen ,

3voor12 presenteert… Curtis Harding! In mei waren we al enthousiast over de nieuwe Amerikaanse soulzanger. Hij bracht zijn plaat Soul Power in de VS al uit op Burger Records, nu komt hij ook eindelijk naar Nederland. Op 14 november verschijnt Soul Power in de winkels en van 20 tot en met 25 november volgt Harding zelf, gepresenteerd door 3voor12. Op woensdag 19 november is er meer pure soul power als Curtis Harding te gast is in 3voor12 Radio.

Zoals onze muzieksamensteller Menno Visser treffend zei: "Het album heet Soul Power en beter kun je het bijna niet omschrijven. Zijn moeder zong in een gospelkoor in Michigan, en daar leerde hij het klappen van de zweep. Op het Amerikaanse showcasefestival SXSW was hij een van de highlights, half november komt hij ook Nederland plat spelen."

Curtis Harding is geboren in Michigan en getogen in Atlanta. Hij was eerder achtergrondzanger van Cee Lo Green, waarvoor hij ook nummers schreef. Hij speelt ook in Night Sun, een project van Black Lips-gitarist Cole Alexander. Dit jaar bracht hij op Burger Records zijn eigen plaat uit.

Soul Power heeft zijn roots stevig in de ‘60s en ‘70s soul en r&b met koortjes en blazers, luister maar naar de single Keep On Shining. Op nummers als Next Time komt hij meer bluesy uit de hoek met rammelende gitaartjes en op Heaven’s On The Other Side zelfs een vleugje disco. “Slop ’n soul” noemt Harding het zelf, alle delen van zijn muzikale opvoeding samengebracht, en dat klinkt bijzonder goed.

De data van de tour:
20 november: Nijmegen, Doornroosje
21 november: Groningen, Simplon
22 november: Utrecht, Le Guess Who? Festival
23 november: Amsterdam, Paradiso
24 november: Rotterdam, Rotown
25 november: Eindhoven, Effenaar

Aan de vooravond van de tour, woensdag 19 november, komt Curtis Harding ook langs in de 3voor12 Radio-stadio.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12