VPRO interviewt wereldster Stromae in '3doc: Stromae'

31 mei te zien op Nederland 3

Redactie 3voor12 ,

Paul van Haver, beter bekend als Stromae, is al meer dan tien jaar bezig binnen de muziekwereld en door zijn nummers als Alors on Danse, Papaoutai en Formidable inmiddels uitgegroeid tot een wereldster. Media als Vrij Nederland, The Guardian en The New York Times wijdden lange artikelen aan de 29-jarige Belgische zanger en doopten hem tot vertegenwoordiger van een ‘verloren generatie’. De VPRO interviewde Stromae vlak voor een uitverkocht concert in Amsterdam en sprak met een aantal mensen om hem heen in de muziekspecial: Stromae.

In dit programma komen aan het woord:
 
Het Nederlandse muziektalent van 2014 Thomas Azier; hij heeft onder andere meegewerkt aan Stromae's voetbalhit Ta fête en verzorgd het voorprogramma van Stromae's Tour. Ook de Nederlandse The Opposites doken met Paul van Haver de studio in en vertellen over deze muzikale samenwerking. 
 
Stromae's vriendin Coralie Barbier is samen met het ontwerpduo Bold verantwoordelijk voor de modelijn Mosaert die zij recentelijk hebben gelanceerd. Barbier vertelt hoe dit tot stand is gekomen en houdt, zoals het bij grote sterren gebruikelijk is, mythisch verborgen wat voor man Stromae privé nu eigenlijk is.
 
Zijn oude muziekleraar Benoit Chantry schets de jongere jaren van een verlegen Stromae, en DJ Linde Merckenpoel van de Belgische radiozender StuBru legt uit wat hij betekent voor de Belgische samenleving. En natuurlijk komt Stromae zelf ook uitgebreid aan het woord.
 
De interviews worden omlijst door nummers van het concert dat hij gaf in de Heineken Music Hall op 2 april jl. 3DOC Stromae wordt zaterdag 31 mei om 21:35 uitgezonden op Nederland 3. Een week later staat Stromae op Pinkpop.