Big in Japan: Jungle By Night Big in Japan: Jungle By Night

Amsterdams funkcollectief maakt oversteek naar Aziƫ

, Joost van Beek

Big in Japan: Jungle By Night

Amsterdams funkcollectief maakt oversteek naar Aziƫ

Joost van Beek ,

Na een speelse knipoog in de 3voor12 Talkshow op Eurosonic vermoedden we het al; Jungle By Night gaat de Japanse markt infiltreren. Het collectief speelt in juli op Fuji Rock, een groots festival aan de voet van de Japanse vulkaan Fuji. Vandaag mocht de band eindelijk de monden ontsnoeren.

In januari vertelden de leden van Jungle By Night al met een grijns dat een Japanse paspoortstempel een mooie verdienste voor 2014 zou zijn. En verrek, vandaag maakte het collectief bekend in juli naar het land van de Rijzende Zon te trekken. De mannen spelen op Fuji Rock, een gigantisch, driedaags openluchtfestival in de bergachtige binnenlanden van Japan. Ja, die Japanse deal hing al een tijdje in de lucht, vertelt saxofonist Pieter van Exter. “Onze manager had al een tijd contact met de organisatie van het festival, zo is dat balletje gaan rollen. Tijdens Amsterdam Dance Event hebben we voor het eerst handen geschud. We wisten dus al een tijdje dat we in Japan gaan spelen, maar moesten het nieuws nog even stil houden. We zijn supertrots dat we op Fuji Rock staan, het is een gigantisch festival dat breed is opgezet. Kanye West is dit jaar headliner, maar je vind er ook balkanmuziek en een act als Darkside."

Maar het Japanse avontuur van Jungle By Night zou zomaar een staartje kunnen krijgen. Mede dankzij de show op Fuji Rock heeft de band een Japanse platendeal binnengehengeld. “We zijn getekend door KSR, een Japans label dat zowel internationale dance als J-pop uitbrengt. Ons debuutalbum is ook in Japan verspreid, maar deze licentiedeal brengt ons een stapje verder. In Japan worden nog daadwerkelijk cd’s verkocht, dat is hier wel anders.”

Eind volgende maand brengt het collectief het nieuwe album, The Hunt, uit. Daarna zal de Jungle By Night-karavaan door Europa trekken; naast een tour door Nederland en België staan er optredens in Frankrijk, Duitsland, Engeland en Italië op het programma. Juli staat dan ook in het teken van zalen platspelen, echt tijd om een indruk van Japan te krijgen heeft Jungle By Night daarom niet. Pieter noemt het een luxeprobleem. “We gaan voor die ene show naar Japan en moeten daarna snel terug naar Europa. Maar we spelen daar met de intentie om terug te keren!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12