Nieuw Mojo festival Sky City is 'de Pinkpop van de dance'

2 augustus in en naast de HMH met Avicii, Afrojack en Knife Party

Atze de Vrieze ,

Mojo Concerts lanceert nóg een nieuw dance-festival: Sky City, een groot event met als eerste trekkers internationale kanonnen als Avicii, Afrojack en Knife Party. Het festival mikt op zo'n 23.000 tot 25.000 bezoekers, die terecht kunnen in de HMH en het park ernaast.

Een festival voor de allergrootste namen in de dance, dat had Mojo Concerts eigenlijk nog niet. Hun Lowlands festival is al jaren vaste prik voor de dance-liefhebber en met Pitch heeft het bedrijf de laatste jaren met veel succes een concept voor de elektronische voorhoede neergezet, maar de populairste acts waren toch vooral te vinden op events als Extrema Outdoor en Mysteryland, bij de concurrent dus.

"Dance, EDM hoe moet je het tegenwoordig precies noemen", zegt Maurice Spijker, die verantwoordelijk is voor de meeste danceboekingen van Mojo. "Je ziet dat veel van die jongens zich nadrukkelijk profileren als pop-act. Ze hebben eigen producties bij zich en gaan zelfstandig op tour. Zie Afrojack, die tijdens ADE in de HMH stond, en Avicii, die onlangs in een mum van tijd twee keer de ZiggoDome uitverkocht. De eerste show was uitverkocht in een half uur, de tweede ging nog sneller. Wij willen dat soort headliners de ruimte bieden om hun eigen productie mee te nemen of te regelen. Als zij spelen is het podium helemaal van hen. Als Marilyn Manson op Pinkpop speelt zie je de Marilyn Manson-show, Rammstein neemt ook zelf van alles mee. Eigenlijk is Sky City de Pinkpop van de dance."

Daarmee hoopt Sky City zich te onderscheiden van grote concurrenten, die hun publiek vermaken met spectaculaire - door het festival geregisseerde - eindshows. Met zo'n dertien acts op de line-up wil het festival ook acts iets minder laten verzuipen in een zee van namen. Het podium buiten de HMH, op het ArenApark, wordt het grootste. Daar zullen de kanonnen staan. "Maar de HMH zelf is natuurlijk ook geen kleintje", zegt Spijker. Het festival gaat door tot 23:00 uur, daarna kunnen bezoekers voor een gering bedrag een kaartje kopen voor een after in de HMH, waar we tot vijf of zes uur doorgaan."