Kensington ambassadeur Record Store Day 2014 Kensington ambassadeur Record Store Day 2014

Casper Starreveld: "We gaan ambassaderen als een gek"

, Timo Pisart

Kensington ambassadeur Record Store Day 2014

Casper Starreveld: "We gaan ambassaderen als een gek"

Timo Pisart ,

Wie worden dit jaar dé burgermeesters van de Nederlandse platenzaak, de vaandeldragers van het vinyl? Roosmarijn maakte het vanavond in 3voor12 Radio bekend: de jongens van Kensington zijn ambassadeurs van de Nederlandse Record Store Day 2014, het feestje van platenwinkels, artiesten en muziekliefhebbers. Record Store Day vindt plaats op zaterdag 19 april.

In 3voor12 Radio belde Roosmarijn met Casper Starreveld, die vanuit Berlijn zijn liefde voor de platenzaak betuigde. Wat Kensington precies gaat uitbrengen op Record Store Day 2014, dat houden ze nog even geheim, maar er zit sowieso een stel instores bij. "De komende tijd gaan we heel veel mensen oproepen om de platenzaak te steunen zodat er meer cd's, lp's en andere ongein wordt verkocht. We moeten het koesteren, vind ik. Je hebt Spotify en kan alles op internet vinden, maar dat is niet per se leuker. Ik vind het leuk om door de bakken te struinen, kijken naar het artwork, en iets actiever bezig te zijn met muziek dan achter je laptopje zitten en aanklikken. Dat heeft minder romantiek dan naar de platenzaak gaan."

Kensington zit sinds twee dagen in Berlijn om een volle zeven weken te werken aan nieuwe muziek, maar die zal rond Record Store Day nog niet het levenslicht zien. "We hebben heel veel geschreven tussen de tours door, dat zijn we nu aan het perfectioneren. Ik zit nú in de studio te luisteren naar een drumtrack die wordt geprepro't."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12