Jacco Gardner verliest zijn band en begint aan album twee Jacco Gardner verliest zijn band en begint aan album twee

Drummer en gitarist vertrekken na laatste optreden

, Atze de Vrieze

Jacco Gardner verliest zijn band en begint aan album twee

Drummer en gitarist vertrekken na laatste optreden

Atze de Vrieze ,

Gisteren kwam een einde aan de schier eindeloze tour van Jacco Gardner. Zo'n 180 keer speelde Jacco Gardner, en de groep deed zo'n beetje de halve wereld aan. De Luxemburgse club Exit, waar de tour eindigde, krijgt nu een extra betekenis. Na afloop maakten drummer Jos van Tol en gitarist Keez Groenteman bekend iets anders te gaan doen. Ondertussen gaat Jacco Gardner zelf gewoon verder richting plaat nummer twee.

Het was me het jaartje wel voor Jacco Gardner. Toen hij eind 2012 een band formeerde om zijn zelf opgenomen album Cabinet Of Curiosities live ter vertolken, heeft hij zijn muzikanten vast niet durven beloven dat ze zo vreselijk veel zouden spelen. De band deed twee keer Amerika aan, speelde op ieder festival en in elke club in Nederland en maakte diverse rondjes Europa. "Ik ben heel blij en trots dat het zo goed heeft mogen gaan. We hebben heel veel geluk gehad met alles. Althans, zo ervaar ik dat. We hebben veel goede mensen ontmoet, waar we mee konden samenwerken."

"Vooral de twee tours in Amerika hebben indruk gemaakt", zegt Gardner. "Ik was nog nooit in Amerika geweest, en het was echt magisch om het op deze manier te ontdekken. Chicago werkte goed, van New York ben ik echt gaan houden, en aan de West Coast reageerden mensen weer heel anders op onze muziek. Steden als Los Angeles en San Francisco waren echt bijzonder, vooral ook omdat ik veel van muziek uit die regio houd. In Cleveland stonden dan weer vijf mensen tijdens onze show basketbal te kijken, dat gebeurt ook. Ook in de meest recente Europese tour zaten wat mooie hoogtepunten. Parijs was fantastisch, en onze eerste clubshows in Portugal waren uitverkocht. Ik had nog helemaal niets gehoord over buzz daar."

Het vele live spelen zal ongetwijfeld effect hebben op het tweede album, waar hij meteen aan gaat beginnen. Het liefst brengt hij hem al in de herfst van dit jaar uit. "Ik neem een weekje vrij, en dan ga ik schrijven. Er liggen al wel wat demo's, maar nog niet genoeg voor een album. Ik kan me door het vele spelen nu veel beter verplaatsen in of iets werkt op een festival, of hoe je een te gekke liveshow kunt maken. Het nieuwe album zal iets psychedelischer worden, vrijer. Bij een aantal nummers konden we ons meer vrijheid veroorloven. Dat waren de leukste momenten in de show."

Gardner zal die tweede plaat dus weer gewoon zonder band maken. Dat wil zeggen: Keez Groenteman en Jos van Tol gaan elk met hun eigen projecten in de weer, bassist Jasper Verhulst blijft wel. "Ik geef ze daar natuurlijk alle ruimte voor, ik zou het zelf ook hebben in hun positie. Keez wil met eigen muziek aan de gang. Jos is veel bezig met programmeren, de technische kant van de muziek. Hij wil een album maken met noise en computergeluiden. Jos zal in de studio zeker langs komen, maar op tour voorlopig niet meer. Het zou kunnen dat we in de toekomst weer samen gaan werken, maar voorlopig even niet."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12