Boaz van de Beatz werkte aan Major Lazer tracks met Pharrell en Sean Paul

"Polska album driekwart af, volgende maand uit"

Atze de Vrieze ,

Producer en 12van3voor12-act Boaz van de Beatz is druk bezig. Hij heeft overal vingerafdrukken zitten op de nieuwe Major Lazer EP, en ondertussen werkt hij keihard aan een nieuw Mr Polska album. "We zijn op driekwart, volgende maand gaan we dingen laten horen."

We meenden het natuurlijk al te horen. De nieuwe tracks van Major Lazer hebben ontegenzeggelijk een Boaz stempel. We wisten bovendien dat de Nederlandse producer dicht tegen Diplo aan schurkte. Dat leverde ook concreet resultaat op. Boaz leverde diverse bijdragen aan de nieuwe Major Lazer EP, die deze week verschijnt. Hij werkte aan de track Aerosol Can met Pharrell Williams, maar ook aan Come On To Me met Sean Paul. Je moet wel de kleine lettertjes lezen om daar achter te komen. "Ik kan niet precies zeggen wat ik heb gedaan. Je werkt met een heel team aan zo'n track. De mensen die erbij waren weten precies wie wat heeft gedaan."

Volgens Boaz - die afgelopen oktober daadwerkelijk in een studio in Miami met Diplo werkte - is er meer op komst, mogelijk ook op het nieuwe album van Major Lazer. Daarvoor is nog geen releasedatum. Misschien staat dan zijn naam wel expliciet op de hoes? "Nou ja, weet je, ik had nog niet zo veel te vertellen toen ik deze tracks maakte. Inmiddels heb ik geleverd, en dat weet Diplo ook."

Intussen klust Boaz thuis ook lekker door. Hij zit momenteel in de studio met Polska. Het nieuwe album is bijna af. "We zijn op driekwart, volgende maand gaan we dingen laten horen, althans dat is het streven. We gaan een heel andere richting op, maar wel herkenbaar."