Nieuw op 3voor12 Radio: Aestrid, Ten Walls, Young & Sick en The Black Keys

Ten Walls met Walking With Elephants de 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Rock uit Nederland van Aestrid, instrumentale deephouse van het Litouwse Ten Walls, synthpop van het Nederlandse Young & Sick en Amerikaanse rock van The Black Keys zijn de vier toevoegingen aan de playlist deze week. Ten Walls scoort de eerste Litouwse Single van de Week in de historie met Walking With Elephants. Deze week maken we in 3voor12 Radio dinsdag de nominaties voor de 3voor12 Award bekend en hebben we woensdag de Australische dreampopband Lowlakes te gast. Verder deze week kaarten voor Jungle, Blaudzun, het dancefestival Mysteryland en het hiphopfeest Encore.

De nieuwe 3voort12 Single van de Week: Ten Walls - Walking With Elephants (Warner)
De tuba is een weinig gebruikt intrument in de popmuziek, zeker in de deephouse. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit: de mysterieuze producer Ten Walls wist daarmee een track te componeren, waarop je de olifanten hoort lopen. Inmiddels is het zo'n hit in de clubs, dat zijn identiteit achterhaald is: achter Ten Walls schuilt de Litouwse producer Mario Basanov.​

Ook nieuw op de 3voor12 Playlist:

Aestrid - Seattle or Portland (Full Spectrum)
Seattle, de tad van de grunge, en Portland, de stad van de Amerikaanse altopop. Beide worden bezongen op de nieuwe single van de Utrechtse rockband Aestrid. Het is de eerste single van hun derde album No Map Or Addres, dat ze in Canada opnamen.

Black Keys - Gotta Get Away (Warner)
In februari volgend jaar staan de headliners van het festival Down The Rabbit Hole in de Ziggo Dome, vandaar nu na Fever de tweede Nederlandse single van hun achtste album Turn Blue. Het bluesrockduo uit Ohio brak met hun vorige album El Camino door met daarop hits als Gold On The Ceiling, Lonely Boy en Little Black Submarines.

Young & Sick - Heartache Fetish (Universal)

Wie tekent er toch die mooie hoezen van acts als Foster The People en Maroon 5? Dat is de in L.A. wonende Nederlander Nick Van Hofwegen. Hij pochte tegenover de bands dat hij zelf ook wel eens een synthpopalbum zou maken, en hield woord. In april kwam in Amerika zijn ongetitelde debuutalbum uit. Nu hij tot Serious Talent gebombardeerd is, komt daarvan nu ook in Nederland zijn eerste single uit.

Verder nog op de playlist:
Hudson Mohawke - Chimes (V2, 4e week)
St. Vincent - Regret (Caroline, 3e week)
Tiga - Bugatti (Turbo, 3e week)
Death From Above 1979 - Trainwreck 1979 (Caroline, 3e week)
Birth Of Joy - Mad Men (Suburban, 2e week)
Banks - Begging For Thread (Universal, 2e week)
Ben Howard - End Of The Affair (Universal, 2e week)

3voor12 album van de week:
Ty Segall - Manipulator (V2)

3voor12 Radio is maandag t/m donderdag van 22 tot 1u te beluisteren op 3FM