Primeur nieuwe single Mr. Polska: "Ik ging huilend naar huis omdat het eerst niet lukte"

Tweede album van Poolse rapper verschijnt na de zomer, luister UK Polska-track De Libi

Timo Pisart ,

De muzikale postduif van 3voor12 Radio bracht vanavond wederom een uitstekende primeur naar Roosmarijn: de gloednieuwe single van Mr. Polska, die meteen een héél andere kant van Boaz vd Beatz laat horen. Hij heeft z'n autoalarmen geparkeerd in de UK Garage, zouden we welhaast grappen. De Libi is het eerste voorproefje van het tweede album van Mr. Polska, dat na de zomer zal verschijnen. Luister het interview met de Poolse rapper in 3voor12 Radio én natuurlijk de track zelf. "Ik wilde mensen verrassen met een UK Polska-sound."

Mr. Polska maakte al furore met zijn debuutalbum Waardevolle Gezelligheid, de Spaanse Costa's-waardige zomermixtape Vlammen en daarvoor al het meldpuntwaardevollegezelligheid.nl als humoristische tegenreactie op de PVV. Vervolgens tourde hij door heel Nederland met zijn Nouveau Riche-entourage en de producties van Boaz van de Beatz. Die laatste stelde hij zelfs voor aan Diplo en Major Lazer. Ondertussen werd Mr. Polska óók nog vader. En nu: nu is het tijd voor een volwaardig tweede album, vertelde hij vanavond in 3voor12 Radio aan Roosmarijn. Maar zelfs de doorgewinterde Polska-fan zal zich even achter de oren krabben: is dit Polska wel? Hij lacht: "Ik en Boaz wilden de mensen verrassen. We zijn de game ooit ingestrompeld met een bepaalde sound die ons heel veel heeft opgeleverd, maar die stouterballensound raakte op een gegeven moment populair. Daarna lukte het ons niet meer om zulke muziek voor Nederland te maken." 

"Dus we zijn gaan kloten met de muziek, ik ging soms huilend in de auto naar huis omdat het maar niet lukte. Uiteindelijk zijn we eruit gekomen. We zochten iets dat dezelfde energie had, maar toch rustig was. Ja, of we hadden nog harder moeten gaan. Maar dan hadden we met een tank on stage moeten gaan, bommen moeten laten vallen op het publiek."

De track gaat over "weer met twee voeten op de grond staan, en blij zijn met wat er gebeurt: ik ben hier om te blijven. Hierop doen Boaz van de Beatz, Rät N FrikK , Skinto en Amerildo de Krijger. "Amerildo is de meest maffe gast die ik ken, we waren samen aan het werken in de studio en dit kwam eruit."

Roosmarijn zet de wodka vast klaar, want dinsdag 22 april komt Mr. Polska langs om de single live in 3voor12 Radio te doen.