Komende zaterdag op Nederland 3: Blaudzun in Paradiso

Bekijk alvast 'Promises Of No Man's Land' vanuit de Amsterdamse poptempel

Redactie 3voor12 ,

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei om 00.00 zendt VPRO op Nederland 3 een 3voor12-concertregistratie van Blaudzun in Paradiso uit. Het kan nauwelijks langs je heen gegaan zijn, onlangs bracht Blaudzun Promises Of No Man’s Land, zijn vierde album, uit. De plaat werd overal jubelend ontvangen, werd o.a. 3voor12’s Album van de Week en intussen speelt hij in het hele land voor uitverkochte zalen.

Op het album neigt Johannes Sigmond naar zware thema’s. Zo haalde hij inspiratie uit de problematische relatie van een vriendin, trekt hij van leer tegen leugenachtigheid en valsheid, en is hij geboeid door de wat er gebeurt in de top van de bankenwereld, en zelfs de dopingschandalen in het wielerpeloton. Dat alles vertaalt zich op het podium in een geladen show, waarin hij met zijn grote begeleidingsband moeiteloos afwisselt tussen stuwende climaxen en intieme liedjes.

Hier alvast een voorproefje van wat je zaterdag kan verwachten. De titeltrack van het album, vanuit een stampend vol Paradiso: