traumahelikopter opnieuw geland op Texaanse grond traumahelikopter opnieuw geland op Texaanse grond

Garagerockers nu ook op het officiƫle programma van SXSW

, Joost van Beek

traumahelikopter opnieuw geland op Texaanse grond

Garagerockers nu ook op het officiƫle programma van SXSW

Joost van Beek ,

De Groningse garagerockers van traumahelikopter maken zich klaar voor een tweede bestorming van de Amerikaanse markt tijdens SXSW 2014. Vorig jaar speelde de band negen keer tijdens het officieuze programma van 's werelds grootste showcasefestival. Wat voor plannen heeft de band gesmeed voor deze editie? Roosmarijn Reijmer vroeg het zanger/gitarist Mark Lada in 3voor12 Radio en sprak met hem over het aanstaande album. "Ik wil de nummers live vol overgave kunnen brengen. Dan kom ik eerder uit bij negatieve gevoelens dan hele positieve dingen."

traumahelikopter is inmiddels in zee gegaan met een Amerikaanse boeker, zo vertelde Lada in 3voor12 Radio. De band speelt op het feestje van Burger Records, dat een van de heetste undergroundshowcases in Texas organiseert. Lada:"Ik vond Austin een hele toffe stad. Blij om er weer te staan."
I Don't Understand Them At All, het tweede album van traumahelikopter, zit alweer in de koker en is vanaf 5 maart te vinden op de Luisterpaal. Twee dagen later volgt de officiële release. Roosmarijn liet een flard van de het nieuwe nummer 'Last Night I Dreamed I Killed Myself' horen. "Tja, een vrolijke noot in het programma", zegt Lada. "De teksten zijn vrij neerslachtig over het algemeen. Het is niet zo dat ik superdepressief thuis op de bank zit. Maar ik zoek wel dingen die ik live vol overgave kan brengen. Dan kom ik eerder uit bij negatieve gevoelens dan hele positieve dingen." De sfeer in de band is volgens de frontman in ieder geval nog opperbest. I Don't Understand Them At All zal in Vera gepresenteerd worden. Daarna gaat traumahelikopter, samen met de mannen van Afterpartees, op tournee. Maar eerst wacht Texas dus! Luister het interview hieronder terug.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12