Pinkpop: Winnares Kunstbende Cover Contest krijgt backstage rondleiding Pinkpop: Winnares Kunstbende Cover Contest krijgt backstage rondleiding

"Ik had niet verwacht dat iedereen hier zo gezellig met elkaar is"

, Tekst Francis Pronk, Foto's Jörg de Groot

Pinkpop: Winnares Kunstbende Cover Contest krijgt backstage rondleiding

"Ik had niet verwacht dat iedereen hier zo gezellig met elkaar is"

Tekst Francis Pronk, Foto's Jörg de Groot ,

Lotte Walda (16) uit Heerlen won onlangs de door de Kunstbende georganiseerde Pinkpop Cover Contest. Lotte stuurde een cover in van Chef'Special's In Your Arms. De jury, bestaande uit Pinkpop-directeur Jan Smeets, Giel Beelen en Jett Rebel, was zeer enthousiast over deze uitvoering van het nummer en was onder de indruk van Lotte's stem. Giel Beelen raadde haar aan vooral een gitaar mee te nemen tijdens de backstagetour op Pinkpop.

Tijdens de backstage rondleiding is Lotte overdonderd door de artiesten die ze tegenkomt. "Ik heb een bandlid van Arctic Monkeys gezien en ik zou Ed Sheeran graag tegen willen komen, maar die heb ik nog niet gezien. Het is wel erg wennen hier, want ik had niet verwacht dat iedereen hier zo gezellig met elkaar is. Bands spelen bijvoorbeld spelletjes met elkaar, echt supergaaf om mee te maken."

Lotte zit vanaf haar elfde op zangles en speelt ongeveer een half jaar gitaar. In deze korte periode heeft zij meegedaan aan de Kunstbende. "Ik vind het zo fijn dat ik heb meegedaan, want ik heb er veel van geleerd. Ik heb veel ervaring opgedaan en ik doe volgend jaar weer mee." Lotte covert liedjes en steekt de nummers in een eigen jasje. Dit alles op de akoestische gitaar. Ze is geïnspireerd door mede-Limburger Stevie-Ann, Anouk, Chef'Special en Passenger.
Volgend jaar gaat Lotte een popopleiding doen in Heerlen en hoopt daar een band tegen het lijf te lopen."

Dit is de derde keer dat ze het Limburgse festival bezoekt. Ze heeft haar vader meegenomen naar de backstage tour en niet om de minste reden. "We hadden weekendkaarten gekocht voor 350 euro, maar we zijn helaas opgelicht. We hebben de kaarten uiteindelijk nooit gekregen, dus ik ben superblij dat ik de contest heb gewonnen." 
 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12