ITGWO 2014: Erlend Øye roemt 'de magie van het wilde Nederland' ITGWO 2014: Erlend Øye roemt 'de magie van het wilde Nederland'

Excentrieke Noorse troubadour voor vierde keer present op Vlieland

, Ingmar Griffioen

ITGWO 2014: Erlend Øye roemt 'de magie van het wilde Nederland'

Excentrieke Noorse troubadour voor vierde keer present op Vlieland

Ingmar Griffioen ,

Erlend Øye kan zich de eerste keer op Vlieland nog goed heugen. Hij stond in 2010 met zijn band The Whitest Boy Alive een absoluut feestje te bouwen op het hoofdpodium. Dit jaar is hij voor de vierde keer present en ja; hij houdt echt van het festival. "Het publiek was ook geweldig, maar het beste is het eiland zelf. Ik had nog nooit het wilde deel van Nederland gezien." De Noor was vervolgens ook met Kings of Convenience en solo present en je kwam hem ook op de boot en bij de kampvuren op het strand tegen. Dit jaar komt Erlend met een IJslandse reggaeband.

Natuurlijk trad hij ook op de veerboot op, het festival begint immers al als je op de boot stapt. Even vanzelfsprekend is dat je hem ook 's nachts bij de kampvuren weer met z'n gitaar terug zag, daar is het echte festivalgevoel te vinden toch? Øye looft het publiek, de locatie en de sfeer. "Voor mij zit de pure magie in de combinatie van goede muziek met een speciale gelegenheid. De mensen moeten echt moeite doen om er te komen en onderweg verandert je perspectief al."

Maar wat gaat Øye ditmaal doen op Into The Great Wide Open? "Ik speel in ieder geval muziek van het nieuwe album Legao, dat in oktober uitkomt. Dat heb ik opgenomen met (reggaeband, red.) Hjalmar uit IJsland. Het woord legao betekent cool in het Braziliaans, maar voor mij gaat het meer om de sound van het woord. Legao klinkt zoals de muziek ook klinkt." Erlend heeft er alweer veel zin in en wij ook. Om hem aan het werk te zien moet je je vrijdag op het Sportveld vervoegen, waar hij van 14:30 tot 15:30 uur met Hjalmar optreedt. Kijk als voorpret vast even de intieme sessie die we in april in Rotterdam opnamen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12