Hollandse Nieuwe van de Maand Afterpartees: "Onze shows moeten 'tight as a mofo' zijn" Hollandse Nieuwe van de Maand Afterpartees: "Onze shows moeten 'tight as a mofo' zijn"

Drie optredens tijdens Noorderslag, geroezemoes over Excelsiordeal en repeteren in een varkensstal

, Joost van Beek

Hollandse Nieuwe van de Maand Afterpartees: "Onze shows moeten 'tight as a mofo' zijn"

Drie optredens tijdens Noorderslag, geroezemoes over Excelsiordeal en repeteren in een varkensstal

Joost van Beek ,

Ook in 2014 presenteert 3voor12 elke maand een Hollandse Nieuwe van de Maand. Welke artiest van eigen bodem maakt indruk, van welke act wordt het meest verwacht? En laten we eerlijk zijn, er is één band die het jaar móet aftrappen. Want wat een spanning hangt er rond het Limburgse Afterpartees. De band schrijft liedjes over de kleine rafelrandjes van het leven, schreven we eerder. Het zijn de gasten waar de meisjes mee naar huis willen en de jongens tot in de late uurtjes mee willen drinken, jubelden we later. Als klap op de vuurpijl werd vorige week bekend dat Afterpartees één van de 12van3voor12 is. En nu dus ook Hollandse Nieuwe van de Maand. Tijd voor een belletje met zanger Niek Nellen.

Het is op de kop af een jaar geleden dat Afterpartees zijn knisperende garagepop vertolkte op een lokale braderie in Horst. Aanstaande zaterdag volgt opnieuw een show op Limburgse bodem, een bij voorbaat gewonnen thuiswedstrijd toch? “Het is op een of andere manier beangstigend zo’n show, het publiek bestaat voornamelijk uit vrienden en bekenden. Maar het is cool en een fijne voorbereiding op onze optredens op Noorderslag. We zijn veel beter geworden in een jaar tijd.”, vertelt Niek. Afterpartees zal volgende week het land doorkuisen en een paar dagen in Groningen neerstrijken.

Aan arbeidsethos geen gebrek, de Limburgers spelen drie shows tijdens Eurosonic/Noorderslag. “Naast het optreden in de Oosterpoort spelen we op Negersonic en Back In The Saddle, een minifestival gecureerd door traumahelikopter. Op Noorderslag moet je laten zien wat je waard bent. Verwacht geen gigantisch strijkorkest ofzo, maar de optredens moeten ‘tight as a mofo’ zijn!” De toekomstmuziek van Afterpartees klinkt opwindend. 2014 zal in het teken staan van optreden en opnemen. In de wandelgangen galmen intussen geruchten dat een platendeal met Excelsior op handen is. “Er wordt inderdaad gepraat, en er gaat ook iets gebeuren. We brengen nu vooral veel tijd door in de varkensschuur in Horst, onze repetitieruimte.”

De leden van Afterpartees studeren allen maar ontmoeten elkaar in Horst. De band is inmiddels een belangrijker deel van hun dagelijks leven gaan uitmaken. In 2014 liggen in ieder geval een aantal kleinere zomerfestivals in het verschiet. “De podia waarop we spelen worden wat groter. Als dat te eng wordt gaan we wel wat dichter bij elkaar staan”, zegt Niek met een lach. “Er is veel gebeurd in korte tijd. Eerst moesten we overal achteraan zitten, er is ons nu veel uit handen genomen. Het is aan ons om de buzz te rechtvaardigen. Dat brengt positieve druk. Als mensen het over je hebben geeft dat een positief gevoel. Maar we blijven nuchtere jongens.”

Afterpartees speelt drie shows tijdens Eurosonic/Noorderslag. Naast het reguliere optreden in de Oosterpoort speelt de band op Negersonic en Back in The Saddle Day Party.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12