Oranjekoorts ook op nieuw festival Down The Rabbit Hole

Groot scherm tijdens The Naked & Famous

Atze de Vrieze ,

Festival Down The Rabbit Hole valt met zijn neus in de boter. Meteen bij de eerste editie heeft het te maken met een wedstrijd van het Nederlands elftal. Zondag om 18:00 uur speelt Oranje de achtste finale tegen Mexico, op het moment dat het festival aan zijn apotheose begint. Bente Bollmann: "Er komt een scherm, mensen kunnen kijken. We zijn nu nog aan het kijken waar precies."

Afgelopen weekend waren het op Best Kept Secret de Belgen die massaal naar de camping trokken voor hun wedstrijd tegen de Russen. Komend weekend op Down The Rabbit Hole zouden we nog wel eens een veel grotere uittocht richting groot scherm kunnen zien, als Nederland speelt. De organisatie had er al rekening mee gehouden zodra de loting bekend werd. "Als je nu een groot scherm wilt bestellen, wens ik je veel succes, dat gaat gewoon niet meer. Wij hebben er dus vroeg rekening mee gehouden dat Nederland tijdens het festival zou spelen. Zeker na vorige week woensdag is de Oranjekoorts in onze mail flink toegenomen."

Veel mensen vragen volgens Bollmann ook of het programma aangepast kan worden. De wedstrijd overlapt onder andere met de optredens van The Naked And Famous, Temples en Courtney Barnett. MGMT mag hopen dat het geen verlenging wordt. De wedstrijd op de schermen van het hoofdpodium, zou volgens sommigen het ideale scenario zijn. North Sea Jazz liet een paar jaar geleden afsluiter Stevie Wonder later beginnen vanwege een Oranje-wedstrijd. "Wij hebben dat ook onderzocht, maar logistiek is het helaas niet haalbaar om The Naked And Famous te verplaatsen. Ze moeten maar snel 3-0 maken. Dan weet iedereen dat het goed komt en kunnen we weer gewoon bandjes kijken."

Down The Rabbit Hole vindt plaats in Beuningen (bij Nijmegen). Op het programma staan verder o.a. The Black Keys, Damon Albarn, De Staat en James Vincent McMorrow.